Pinootjes

Het zal de leeftijd wel zijn, maar Lauren is erg bezig met het feit dat zij een meisje is. ‘Ik ben toch een meisje mama?’ Op onverwachte momenten duikt zij naast me op met deze vraag. Gelukkig hoef ik nooit lang over het antwoord na te denken. De verleiding is groot om af en toe te zeggen ‘Maar jij bent toch een jongetje?’. Maar ik heb al gemerkt dat dit een verstoring van het zelfbeeld oplevert. Eén juf van Lauren heeft een keer een soortgelijk grapje gemaakt, en dat verhaal horen we nog. ‘Juf A. zegt dat ik een jongetje ben. Nee toch? Ik ben toch een meisje?’. Dat zij een meisje is wordt ’s ochtends dik onderstreept door de kledingkeuze. Ik dacht dat ik zelf pas op mijn tiende interesse kreeg in de kleren die ik aanhad, maar Lauren begint bij het opstaan al. ‘Mag ik een rok aan? Met een legging?’. Het liefst alles in het roze. Ik heb het écht niet voorgekauwd, ik houd zelf helemaal niet zo van roze. Maar ze wil het gewoon. Het is een aangeboren verlangen.
Onze gesprekjes gaan regelmatig over het definiëren van de geslachten. ‘Papa is een jongetje. Mathis is ook een jongetje. Zij hebben pinootjes.’ Het woord ‘pinootjes’ is een van mijn favorieten uit haar vocabulaire. ‘En jij dan?’ vraag ik. ‘Heb jij ook een piemeltje?’ ‘Ik heb een pieieieieiepklein pinootje’ zegt ze zelfverzekerd.

  5 comments for “Pinootjes

 1. marlinde
  21 mei ’10 at 13:43

  Ik ging vanochtend met Anna-lynn een nieuwe jurk voor haar kopen (want zij wil idd ook alleen maar rokken en jurken aan) Alle jurken die zij mooi vond (en ik juist niet) waren (gedeeltelijk) roze. Het is me gelukt uiteindelijk met haar goedkeuring een heel leuk groen jurkje mee te nemen. Maar haar goedkeuring kwam pas nadat ik zei dat we als we klaar waren een ijsje zouden gaan halen bij de Mac!NU maar hopen dat ze hem thuis nog aan wil :)

 2. Linda
  21 mei ’10 at 13:56

  Troost je… het komt goed!!!
  Mijn mega-roze-nichtjes die alles wat roze, Cinderella, Barbie oid leuk vonden… Willen nu alleen nog maar een kapotte spijkerbroek en groen en blauw.
  Roze is stom!!! (kom ik daar met mijn roze cadeautjes ;( )

  Stoer roze kan toch ook? (al leef ik nog steeds in de waan dat A. het niet gaat doen hahahahahaha)

 3. Anneriet
  21 mei ’10 at 15:28

  Haha! Hier hetzelfde soort gesprekjes. We zijn nu in het prinsen-en-prinsessen tijdperk. Joas zegt: ik ben een prins en papa ook. Mama jij bent een prinses. Als je groter groeit word je ook een prins :-0.

  Ik hoorde laatste een supergoede tip voor als je kind alleen maar Dora of Hello Kitty kleren wil (of alleen maar roze kleren ;-) die jij niet zo ziet zitten. Koop ondergoed dat uitbundig voorzien is van de gewenste eigenschappen en trek je kind daarover heen ‘normale’ kleren aan. Zijn moeder en dochter allebei tevreden!

 4. Dorieke
  21 mei ’10 at 15:49

  Hahaha, ik zit hier achter mijn computertje zo te lachen om al die eigenwijze kindertjes :-). Als je groot bent wordt je ook een prins, hahaha. De feministische golf heeft Joas nog overgeslagen.
  En als beloning voor een groene jurk een ijsje Marlin, dat wordt elke ochtend bij het aankleden een flinke onderhandeling denk ik!

 5. Janneke Roosenbrand
  23 mei ’10 at 15:33

  Hier ook alleen maar rokken en jurken voor Hanna. En als het dan echt een broek moet zijn van mij, die stomme mama, dan moet die paars of roze zijn. Ik compenseer het door Fem bijna nooit rokjes of jurken aan te doen, want broeken vind ik meisjes ook zo leuk staan.

  In Hanna’s klas is mode ook heel belangrijk al, vooral bij de meiden :). Lelli kelly klikklakschoenen zijn het nu helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.