Mijn kind wil wel dat ik pijn heb

Ik begin redelijk wanhopig te worden van Mathis, alias de tepelbijter. Elke keer als hij wil drinken zet hij zijn twee vlijmscherpe tandjes in de tepel en bijt even lekker door. Het doet pijn! Ik reageer bestraffend: ‘Nee! NEE! Mathis, niet bijten. Dat mag niet.’ Ik had ooit eens ergens gelezen dat je tepelbijters er op die manier snel van kunt doordringen dat dit gedrag onacceptabel is. Maar. Misschien is Mathis gewoon niet snel van begrip. Want hij moet steeds keihard lachen als ik met tranen in de ogen roep ‘NEE!’.

Ik heb Mr. Google ook al geraadpleegd. De tips die je daar krijgt slaan echt alles. Bijvoorbeeld: ‘Onze kinderen houden van ons. Ze willen niet dat wij pijn hebben, en zullen dit gedrag dus snel staken.’ Ammehoela. Mijn kind wil wél dat ik pijn heb. Ik zie het aan de guitige blik in zijn ogen, als hij met zijn tandjes de tepel uitrekt, zoals je dat ook kunt doen met het uiteinde van een ballon. Ik hoor nog net geen ‘pang’ als hij loslaat, maar aan zijn gelukzalige gezicht te zien hoort hij het wél.

‘Een kind dat goed is aangelegd kan niet bijten.’ Hoezo niet goed aangelegd? Het gaat al negen maanden goed! Dit kind weet precies hoe hij aangelegd moet worden, maar heeft er zelf gewoon geen zin in.
‘Reageer niet heftiger op het bijten dan noodzakelijk is’. Ehm. Oké. Je kind van schrik tegen het plafond gooien, dat is zeker niet noodzakelijk?
‘Verbreek zo snel mogelijk het vacuüm met je pink. Trek je kind vooral niet abrupt van de borst af, om ernstiger schade aan de tepel te voorkomen.’ Aha. Een vacuüm. Daar is geen sprake van. Twee tandjes hebben zich diep in de tepel geboord, daar omheen speelt een grijns rond de mond van de tepelbijter. Die heeft geen vacuüm nodig om zich vast te klinken aan de moederborst.

Al met al. Zou dit wel eens het einde van de borstvoeding kunnen zijn. Of heeft iemand een gouden tip?

  8 comments for “Mijn kind wil wel dat ik pijn heb

  1. Liesbeth
    16 mei ’10 at 16:51

    Au au. Is erg pijnlijk inderdaad!!! Bij mij werkte het wel om streng ‘nee’ te zeggen, hopelijk kun je dat nog even volhouden dan leert hij het hopelijk!!

  2. Els
    16 mei ’10 at 17:11

    Lotte deed t al met 5 maanden en t doet inderdaad mieters zeer. Ze was toen alleen wat ‘dommer’ dan Mathis nu is dus deed t maar af en toe en niet expres. En inderdaad; wat een bullshit over dat verkeerd aanleggen enzo. Het is gewoon spelen….maar niet leuk :(

  3. Linda
    16 mei ’10 at 22:26

    ik pakte haar een keer best lomp bij haar hoofd…en zei NEEEEEEEEEEEE
    ze moest heel hard huilen en deed het nooit meer!

    succes ermee!

  4. Lilian
    16 mei ’10 at 22:55

    Auwauwauw, voel het gewoon weer nu je er over schrijft.

    Ikzelf koppelde idd af, zei nee en dan mochten Tomas/ Elin niet verder drinken. Dus legde ze echt even een paar minuten weg. Daarna ging ik weer verder met voeden.

    MAAR geen idee of het goed werkte OF dat het puur toeval was dat ze het niet lang hebben gedaan…

    Maar misschien het proberen waard?

    Heb ze uiteindelijk beide een jaar gevoed, dus toen waren er al heel wat tandjes.

  5. Carin
    17 mei ’10 at 9:38

    Hoorde pas van iemand die zo hard NEE had gezegd dat het kind daarna nooit meer wilde drinken bij de moeder.

  6. marlinde
    18 mei ’10 at 3:11

    Ik ken het probleem ook! De eerste keer deed het zo’n pijn, het bloedde gewoon! Dus de tweede keer was ik voorbereid en hadden JW en ik een plan. Toen hij weer beet gaf ik hem snel aan JW, die bedacht zich geen moment, trok meteen zijn luier af en klets!, een flinke tik op de billen. Hij heeft heel hard gehuild maar nooit meer gebeten. Dit was met 6 maand en heb hem nog tot 10 maand kunnen voeden.Wat een tips, kennelijk een onderwerp dat leeft bij moeders, succes ermee!

  7. Dorieke
    18 mei ’10 at 11:17

    Wij hebben inmiddels ook een oplossing die lijkt te werken: zodra Mathis bijt knijp ik zijn neus en dan moet ie wel loslaten om naar adem te happen. Bovendien vindt hij dat een oervervelend gevoel, dus nu is het hopelijk snel voorbij. Die tip van Lilian vind ik trouwens ook goed, om hem gewoon direct even weg te leggen en te negeren en pas later weer verder te gaan met voeden. Alleen heb ik soms een beetje haast omdat er weer een volgend programmaonderdeel aan zit te komen en dus geen tijd om hem even weg te leggen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.