Kopenhagen

Ak was een paar dagen op reis naar Kopenhagen. Hij maakte een heleboel foto’s, en op donderdagavond mochten we een selectie bekijken. Bij mijn ouders op de bank, de computer (na veel gedoe) aangesloten op de televisie, kregen we een privérondleiding door Kopenhagen.
Ik vind dat Ak mooie foto’s kan maken en dat hij er leuke dingen bij kan vertellen. Check bijvoorbeeld dat gebouw met de driehoekige balkonnetjes – het is zo ontworpen dat de bewoners als zij in de zon zitten geen last hebben van elkaars schaduw. Of dat gebouw met de rotsachtige basis – dat is zo gebouwd dat de bewoners allemaal een soort van tuin hebben in plaats van een balkon, geïnspireerd op een berghelling. Met eronder een parkeergarage. Het gebouw met de gekleurde luiken aan het water reageert op zonlicht, je ziet de oranje gloed nog weerspiegelen in de onderste vensters. Daar waar je rode luiken ziet zijn de ramen dicht, omdat er geen zonlicht meer op valt.

Zo zagen we de bierbrouwerij van Carlsberg voorbijkomen, vaarden we langs de oevers van de stad, mochten we kijken in een prestigieus architectenbureau en keken we onze ogen uit in een openbare gymzaal. Na een uurtje of drie maakten we onze complimenten aan gids Ak, die ons de hele avond zo vakkundig door de steegjes en over het water van Kopenhagen had geleid. Drie dagen in drie uur, onder het genot van chips en bier. Je kunt het slechter treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.