Peuterpraatjes


‘Dit is bruin’ zegt Lauren. Ze wijst naar een stukje papier.
‘Nee, het is paars’ zeg ik.
‘Nee bruin’ houdt ze vol.
‘Nee paars’ ga ik ertegen in.
‘Nee bruin!’ roept ze.
Ik haal gelaten mijn schouders op. ‘Oké, prima, wat jij wilt’
‘Een snoepje. Mam? Ik wil een snoepje.’

‘Wat is dat, zweten?’ vraagt Lauren.
‘Dat weet jij wel toch? Zeg het maar.’
‘Zweten doet de eekhoorn, zo, met zijn pootjes, zo wijd, woeoeoeoehhh’
‘Bedoel je zweven?’
‘Ja zweven. En papa gaat ook zweven als hij gaat sporten.’

We lopen over straat. Lauren kletst over de peuterspeelzaal waar we naar op weg zijn. Midden in haar verhaal stopt ze ineens met praten. Ze steekt haar vingertje uit naar de man die ons voorbij loopt en gilt ‘HÉ EN WIE IS DAT EIGENLIJK????’

In onze kerk hebben we Jan. Hij heeft een zwarte baard en een bril, en is papa van dochtertje Maria. Zij is nog altijd het onderwerp van Laurens fascinatie. Op de fiets terug naar huis vertelt ze mij precies wat Maria allemaal gedaan heeft die ochtend.
‘En toe ging ze naar buiten, en toen regende het, en toen deed ze haar handjes open en dicht, en toen ging ze de druppeltjes vangen!’ Bij de laatste woorden gaat de toon van enthousiasme een stukje omhoog.
‘En mam, Maria hoort ook altijd bij Jezus’ vertrouwt ze mij toe.
‘O ja?’ antwoord ik verbaasd. ‘Hoe ziet Jezus eruit dan?’
‘Hij heeft een bril!’

  9 comments for “Peuterpraatjes

 1. tanja
  7 jun ’10 at 20:33

  Hoi,
  leuk he, die peuterpraat!
  Ik heb een vraagje. ik heb zo’n draagdoek en heb al filmpjes op youtube bekeken, maar kom er niet helemaal goed uit met Joy. nu weet ik dat jullie ook zo’n ding hebben en dacht; misschien kan je een korte workshop geven…
  Ik waai graag een keer aan met kind en doek:).
  Goede vakantie en ik hoor wel van je!
  groetjes, Tanja

 2. dorieke
  7 jun ’10 at 21:08

  Ha Tanja, je bent welkom hoor! Woensdag bijvoorbeeld? Ben in ieder geval ’s ochtends thuis tussen kwart voor negen en kwart voor twaalf.
  Ik heb zelf ook een keer een ‘workshop’ gekregen van iemand die mij er altijd nogal wiebelig uit vond zien met Mathis in die draagdoek, dus ik vind het leuk om de opgedane kennis door te geven :-).

 3. Els
  8 jun ’10 at 8:57

  Volgens mij is het punt met die draagdoeken dat ze gewoon onhandig zíjn. Tenzij je er dagelijks mee oefent; dan krijg je er volgens mij vanzelf behendigheid in ;) En die tricot doek is ook vrij warm met t weer dat komen gaat. Maar goed…Door heeft er 5 ofzo dus die weet alle ins and outs…

  En Tanja; gefeliciteerd met je dochter! (ik was bij R&M met O&N)
  Hoe cryptisch is dat… ;)

 4. Marlinde
  8 jun ’10 at 13:14

  Succes met de draagdoeken en Door, als je er inderdaad 5 hebt wil ik er straks in NL graag eentje lenen voor spruitje nr.3, inclusief instructies! Trouwens té grappig die praatjes van Lauren en die kus van haar voor Anna-lynn is goed aangekomen, oftewel, jullie pakketje is er, jippie!! Té leuk, zie voor foto Anna-lynn in roze jurk onze site (misschien moet je nog even tot morgen wachten voor het erop staat)

 5. susan
  8 jun ’10 at 13:54

  ik ben niet van de draagdoeken dus ik hoef er geen te lenen voor spruitje nr.4!

 6. susan
  8 jun ’10 at 14:02

  ..jep…!!!

 7. tanja
  8 jun ’10 at 17:54

  ik denk dat ik even langs kom als ik op tijd alles en iedereen gekleed en gevoed heb. dat is niet altijd op een normaal tijdstip…

 8. dorieke
  8 jun ’10 at 21:22

  @SU!! Ik had je nog helemaal niet teruggemaild maar wat GOED nieuws dat je weer zwanger bent. Spruit nummer 4!!! Gefeliciteerd, en super dat je het alweer aandurft! (ik ben nog aan het bijkomen van bevalling nr 2 en dat was toch precies even lang geleden als jouw derde). Je bent een held! Wat zullen jullie straks een gezellig gezinnetje hebben :-D.

 9. dorieke
  8 jun ’10 at 21:29

  @Tanja: zolang het maar niet vóór kwart voor negen is vind ik alles een normaal tijdstip :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.