Wie is de chef

(c) Jennifer GarantWe zijn er een beetje voor gevallen om op rituele wijze te kijken naar Wie is de chef. We doen dat een keer per week via RTL gemist. Ik ben erg handig met de knopjes en weet zo elke glimp van een grijns van Rick Brandsteder te omzeilen, evenals het geneuzel over wie er aan tafel zitten en hoe het restaurant van de chef eruit ziet. Precies op 1 minuut 45 schakel ik in, om te zien hoe de chef van de dag zijn ingrediënten koopt. Uiteraard zijn het zeer bijzondere producten van buitengewone kwaliteit, pure waar, eerlijke smaken en niet te vergeten local produce. Iedere week staat er minstens twee keer een ossenhaasje op het menu (‘even lekker aanbakken in de pan, dan lekker wat zout en peper erover, een prachtig product, daar hoef je verder niets aan te doen’), de flessen prosecco (‘heel populair in 2008 en 2009, maar nu moet je eigenlijk met iets anders komen’) vliegen over de tafel en het woord van elke week is ‘chefwaardig’. Sommige mensen spreken van ‘smaakpupillen’, anderen noemen hun tafelgenoot een ‘studentiko’ en eens in de twee avonden wordt er wel een rivierkreeftje opgeduikeld. Om nog maar te zwijgen van het trio van vis, dat bijna dagelijks op het menu voorkomt.

‘Zullen wij ook een keer ‘wie is de chef’ doen? vraagt Ak, als we de vierde aflevering van de week net hebben gezien. ‘En dan maken we allebei een chefwaardig menu, en dan raden we na twee dagen wie de chef is.’
‘Klinkt goed, en wat doe jij dan in het dagelijks leven?’
‘Ik ben creatief directeur van een reclame bureau. En jij?
‘Ik ben huismoeder. Je hebt die mayonaise toch wel zelf gemaakt?’
‘Jazeker, en die topping, dat is toch geen namaak-kaviaar’.
‘Nee hoor, dat doe je toch niet. Wat vind je van de smaakcombinatie?’
‘Heerlijk, een zuurtje, een bittertje, precies goed.’
‘Ik heb zo mijn best gedaan op de mise-en-place, hoe vind je het?’
‘Geweldig, chefwaardig, het streelt mijn smaakpalet.’

Zucht. Keep on dreaming, couch potatoes.

  5 comments for “Wie is de chef

 1. Anoniem
  11 apr ’10 at 20:14

  grappig dat je rick brandsteder onzeilt…ik weet nog dat je vader altijd zei: ik vind ron brand zo vreselijk..en dat wij dan zeiden..brandSTEDER hoor! en dat je vader dan zei: moet je nagaan hoe snel ik de tv uitzet als hij er op is!

 2. susan
  11 apr ’10 at 20:14

  oeps…mn naam vergeten..susan dus

 3. Alice
  12 apr ’10 at 11:26

  Hilarisch dat je dat nog weet! Zo hadden we in ieder geval ook Ivo Nie (of Ivo Niets..)

 4. roel
  12 apr ’10 at 12:45

  twee week terug was er een kandidaat zo ongelovelijk vervelend volgens mij heette hij arjen en hij was wijnkenner ofzo. Op bazalea wilden bijna wegzappen van schaamte en dan ben je echt vervelend want wij zijn die hard fans. Het zinnetje eerlijke smaken eerlijk producten eerlijke mensen ook wordt gemiddeld 10 keer per dag tegen elkaar gezegd.

  eerlijk programma ook. Maar voor mij een zoetje teveel.

 5. dorieke
  12 apr ’10 at 13:33

  Hahaha, die Arjan, echt ik had al zo’n sterke behoefte om tegen íemand te kunnen zeggen hoe vervelend hij was :-). Maar het is toch goed voor je mensenkennis zo’n programma, want de eerste dag van de week plaats je iedereen in hokjes en de rest van de week merk je dat ze heel anders zijn dan je eerst dacht. Dus zo’n simpel programma helpt om minder een oordeel over anderen te hebben (en is dus eigenlijk heel goed om naar te kijken! ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.