Tijdmachine

Ik zit op de bank met de laptop op schoot. Om mij heen is het een slagveld. Draai ik mijn blik 180 graden de kamer rond, dan kom ik de meest uiteenlopende items tegen. Een stuk plastic verpakking, een kookboek, een omgekeerd busje stiften en potloden met de inhoud over de bank verspreid, een paar lege kopjes, een van de kinderstoel afdruipende stroom melk, een lege bus slagroom, twee zilverkleurige pannetjes, een random reader, een leeg doosje.
Lauren is naar de peuterspeelzaal en Mathis ligt te slapen. Hét moment om even flink te poetsen. Maar het lukt niet, want ik kan mijn blik niet losmaken van het computerscherm. Vorige week begonnen de broers en zussen van Ak ineens foto’s uit de oude doos naar elkaar te sturen, als voorbereiding op het weekend. Sommigen van hen hadden foto’s van Ak als klein jochie. Wij hebben zelf bijna geen foto’s van hem, hij heeft er misschien drie in zijn bezit en dan ook nog drie die op hetzelfde moment zijn genomen. Maar nu ontdekten we een schat aan beeldmateriaal. Ik vind het zó leuk, ik kan er geen genoeg van krijgen om klein Akje te bekijken. Lauren lijkt sprékend op hem, echt, soms is het bijna eng. Dan lijkt het alsof Lauren mij vanaf de foto’s aanstaart, zo van ‘Had je niet door he, dat ik even in de tijdmachine ben gestapt om 1980 mee te maken’.

Twee foto’s waarop ze veel op elkaar lijken:

En verder mogen jullie ook even mee genieten van deze mooie kiekjes:

  6 comments for “Tijdmachine

 1. Rianne
  10 mrt ’10 at 15:24

  Wat TE cute! (Ehh stoer bedoel ik natuurlijk.) Foto twee, ging Axel daar toevalligerwijs naar de Ome Willemshow? (Of was dat programma controversieel verklaard door zijn ouders…) Er zijn natuurlijk meer redenen te bedenken om oversized kleren aan te trekken, maar er is een foto van mijn twee broers en zus die hier sprekend op lijkt en dat was omdat ze dus naar Ome Willem gingen.

 2. Els
  10 mrt ’10 at 15:30

  Wat leuk! En Lauren lijkt inderdaad enorm op Axel (wat we overigens al doorhadden) het enige opmerkelijke verschil is de kleur van de ogen!

  De film van ome willem was overigens zeker controversieel verklaard bij ons thuis…ik ken bij deze dus mensen die daar heen zijn geweest!

 3. Trienke
  10 mrt ’10 at 16:11

  Wat is er mis met zijn benen op die laatste foto?

 4. dorieke
  10 mrt ’10 at 19:32

  @Trienke: volgens mij verdwijnen zijn voeten in het gemaaide gras ofzo…
  @Rian en Els: Ome Willem??? Die van het broodje poep? Een no-go area!! Maar Aks ouders waren misschien wel makkelijker. Ik denk zelf dat Aks zus hem gebruikte als modelletje en hem gewoon het een en ander heeft aangetrokken voor de foto.

 5. Liesbeth
  10 mrt ’10 at 19:51

  Superleuk! Het is altijd leuk om van iemand die je nu kent foto’s te zien van vroeger, en zeker als het je eigen man is :). Grappig om te bedenken hoe Lauren er later uit zal zien, een vrouwelijke versie van Axel nu?!

 6. Lilian
  11 mrt ’10 at 10:06

  Zo, die lijken idd sprekend!

  Ben nu ook wel even benieuwd naar een vergelijking van Mathis met jou. Want volgensmij lijkt hij weer meer op de Hammink kant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.