Bedekt met vis en boterhammen

WinkelmannetjeSinds we Mathis hebben zijn een aantal routines ons leven ingeslopen. We ontkomen er gewoon niet aan, je moet strak plannen om een beetje ruimte over te houden. En daarom doe ik elke maandagochtend ‘grote boodschappen’. Avondeten voor de rest van de week, brood, melk, beleg, fruit, alles wat maar nodig is. Een reeks van trial and errors heeft mij geleerd hoe ik het beste te werk kan gaan. Ik neem mee: de auto, Mathis,  de MaxiCosi, de babybjörn draagzak, Lauren, een grote shopper voor de boodschappen, een muntje van 50 cent voor in het karretje, een opgeladen chipknip om het parkeergeld te betalen, de autosleutels, een huissleutel, en natuurlijk een boodschappenlijstje. Dit laatste item is het meest noodzakelijk. Zonder lijstje ben ik verloren in de chaos der dingen.

Goed, tot zover niets aan de hand. Maar. Nu wil het geval dat routines maar niet ingesleten raken bij mij. Het voordeel ervan zou toch moeten zijn dat je op een zeker moment blindelings de benodigde items in je jaszak frommelt. Routines moeten voorkomen dat je steekjes laat vallen. En toch tref ik mezelf elke keer weer in verwarring aan op enig moment van de maandagochtendroutine. Zwetend zoekend naar het boodschappenlijstje bijvoorbeeld, dat wel geschreven is maar op de bank bleef liggen. Of paniekerig voor de betaalautomaat van de parkeergarage, zonder kleingeld op zak en met een lege chipknip.

Vandaag ontdek ik bij aankomst in de supermarkt dat ik de draagzak ben vergeten. Dus dit keer moet ik ook weer improviseren, iets waar ik intussen wél echt geroutineerd in ben. Mathis blijft in de MaxiCosi liggen. Die zet ik in het winkelwagentje, en Lauren mag op de krattendrager staan. En de boodschappen? Tja, die stapelen we dan maar bovenop Mathis. De kleine oelewapper laat zich helemaal toedekken met bevroren zakken vis, rollen beschuit, flessen ranja, boterhammen en pakken melk. En denk je dat hij protesteert? Nee hoor, Mathis niet. Die vindt altijd alles best. In de chaos der dingen is hij mijn houvast.

  8 comments for “Bedekt met vis en boterhammen

 1. Els
  1 mrt ’10 at 15:17

  Och het is toch ook zo’n goedzakje die Mathis.
  Wij gaan voor de ‘weekboodschappen'(in ons geval op zaterdag) altijd naar de AH XL en daar hebben ze van die special wagentjes waar je zo de MC in kunt zetten en daaronder nog 2 mandjes! HEuW handig. Maar moet zeggen dat Ron bij ons meestal de sjaak is en aan dingen als winkelwagenmuntjes denkt…..(maar ik maak de lijstjes ;) )

 2. Rianne
  1 mrt ’10 at 15:44

  Haha, kreeg je nog bestraffende blikken van medeshoppers? (Kijk nou, dat arme kind!).

  En mooi, de nieuwe website! De homepage is nu echt een kunstwerkje. Nu hoef je nooit meer een fotocollage handmatig in elkaar te prutsen, altijd een volautomatische fotocollage op je website met de meest recente foto’s!

 3. Anneloes
  1 mrt ’10 at 19:27

  Wow! Dat je nog zoveel boodschappen kwijt kon in die kar!!! Dat lukte mij nooit met maxi cosi erin! Daarom ook maar gauw overgestapt op grote boodschappen op zaterdag….of Michiel boodschappen laten doen
  :-)

 4. Trienke
  1 mrt ’10 at 19:55

  Beetje zielig,hoor…

 5. jos en aafke
  1 mrt ’10 at 22:36

  Beste zus, ik denk dat Mathis het prettig idee zou vinden om bedolven te worden onder c1000 boodschappen. Veel voor weinig! Een beetje reclame mag wel toch?

 6. Dorieke
  1 mrt ’10 at 22:47

  Ha, ik zou wel een c1000 in de buurt willen hebben, maar helaas, we hebben een Nettomarkt (duur en onhandig ingedeeld) of een AH. En eventueel een bas van der Heijden of een MCD als we iets verder willen lopen. Dus als jij nou gaat lobbyen voor een C1000 in Charlois, dan ga ík er wel shoppen :-)

 7. marlinde
  2 mrt ’10 at 9:53

  Leuk het nieuwe behangetje!! Prachtige foto’s! Handig hè die goedzak zoontjes die alles toelaten, zo is Yanoah ook, heerlijk!!Hoewel die steeds minder van zijn zus pikt, voor nu alleen maar grappig maar ben benieuwd hoe dat over een half jaar gaat!!

 8. L.
  2 mrt ’10 at 12:48

  Nu we toch reclame aan het maken zijn.. ALbert! Kun je lekker binnen blijven!
  Of je maakt het boodschappenfestijn een vrijdag-papa-thuisblijf-activiteit!!! Lekker handig voor het weekend alle boodschappen in huis haha (A trapt er elke week in!!!;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.