De familie Squirrel

HegtorOns huis begint steeds meer op een hol te lijken, waar de familie Squirrel haar winterslaap doorbrengt. Overal liggen dekentjes, mutsen en sjaals. Warme pantoffels staan onder de kachel te gloeien. We gaan niet naar buiten, tenzij de plicht ons roept. En binnen stoken we weer een beetje warmer, en dan verzuchten we ‘Koud hé’. We grimassen naar elkaar hoe vreselijk we het vinden. ’s Ochtends in bed is het een gepor van jewelste: wie moet er als eerste uit. Lauren heeft een ongezonde afhankelijk ontwikkeld van een kersenpitkussentje [opvoedingsmissertje: toen ze ziek was mocht ze dat kussentje mee naar bed, en nu ze allang weer beter is staan wij nog steeds iedere avond voor de magnetron om dat ding op te warmen]. Als ik haar ’s avonds een kusje kom brengen zie ik nog net een stukje van haar gezicht onder de berg dekens, knuffels en kussentjes uitkomen.

Ik verdenk ons ervan dat we het stiekem ook wel een beetje leuk vinden, die kou. We hebben het nog niet aan elkaar toegegeven, maar wat is er nu fijner dan ongewoon vroeg met de laptop onder de wol kruipen en ‘uitzending gemist’ afstruinen. Op late uurtjes hebben we nog discussies over de Mol [Ak beweert dat hij echt zeker weet wie de Mol is. Een collega van hem heeft blijkbaar zo’n sluitende theorie dat hij geen ruimte voor twijfel meer laat. Maar hij wil het niet aan mij verklappen, want hij wil het zogenaamd niet voor mij verpesten]. We trekken ons dekbed tot aan onze neuzen op en maken vervolgens ruzie over de tochtstrook die de ander nog vrij laat. Heel opbouwend voor het huwelijk.

En Mathisje, die is écht aan de winterslaap begonnen. Hij kucht en proest, en wrijft als een baby-squirrel over zijn minineusje. Zijn voorhoofd gloeit een beetje. Als hij wakker wordt neemt hij een paar slokjes melk, en tukt dan weer verder. Maar ik wou dat hij gewoon weer beter was. Daar wil ik best een keertje extra voor onder de dekens vandaan komen. Sterker nog, ik beloof dat ik geen strijd zal voeren over wie eruit moet als die baby-squirrel eindelijk ontwaakt.

  21 comments for “De familie Squirrel

 1. Rianne
  27 jan ’10 at 10:09

  Worth waiting for. Beterschap gewenst voor Mathis!

 2. Alice
  27 jan ’10 at 11:18

  Oh…die zielige Mathis! Gelukkig is hij nog in de levensfase dat ie de hele dag onder een warm dekentje mag liggen en slapen…
  By the way, Ak: dit kan je niet maken. Wie verdenk je en wat is de theorie?

 3. axel
  27 jan ’10 at 11:24

  En welke squirrel mag er weer het holletje uit om door weer en wind wat beukenootjes op tafel te brengen??? Juist, de Akhoorn!

 4. dorieke
  27 jan ’10 at 12:26

  :-D. Zielig!

 5. Els
  27 jan ’10 at 13:46

  Ik geloof Axel niet. En vind t arrogant!
  Voorstel; als ie t niet wil vertellen moet ie nu zijn theorie op n briefje schrijven; verzegelen en verstoppen dan kunnen we het naderhand controleren.

  Beterschap voor Mathisje!

  Ik zit hier met een niet-zieke maar wel extreemveelslapende baby; gister op t kdv wilde mevrouw maar een half uur pitten dus dat wordt nu ruimschoots ingehaald…

 6. Alice
  27 jan ’10 at 14:04

  Hilarisch: de Akhoorn!

 7. dorieke
  27 jan ’10 at 14:23

  @Els: ik geloof Ak wel hoor, want hij huilde bijna toen hij het vertelde – het spel is voor zijn gevoel nu verpest omdat hij al zeker weet wie de Mol is. Het was ook niet zijn theorie maar die van een collega, dus hij krijgt er hoe dan ook geen credits voor ;-)

 8. Linda
  27 jan ’10 at 15:03

  Mag ik bij jullie komen wonen? Ik wil ook niet meer naar buiten en ik wil ook zo’n magnetronpittending en heel veel knuffels op mijn hoofd…
  en misschien ja heel misschien ga ik dan ook wel uitzending gemist kijken en naar WIDM kijken;)

 9. Alice
  27 jan ’10 at 15:15

  O nee, weet ie het zo zeker? De theorie is waterdicht?
  Jakkes, dan hoef ik het ook niet te weten, zodra mensen dat van Inge Ypenburg toen wisten met die gebarentaal op de eindfoto’s was de lol er ook wel een beetje af.

 10. Ronney
  27 jan ’10 at 18:37

  Ieder huismusje heeft zo z’n eigen levensvragen..
  “Wie is de mol” of “Wie wint de KNVBbeker?” Die mol krijgt van mij een schop onder z’n hol en ik zit vanavond lekker voor de buis en roep ‘hup Feyenoord!’

 11. Els
  27 jan ’10 at 20:15

  Fijn Ron, want de mol is morgen.
  @Alice; dat van die gebarentaal heb ik nooit geweten! Maar ik wist na de ‘hoogtevrees’ aflevering zeker dat zij het was.
  Dit jaar weet ik nog niets zeker dus dat laten we dan nog maar even zo en Ak mag zn mondje dus houden ;)

  (vind t dit jaar wel weer veel leuker dan vorig jaar; toen vond ik het niet zo leuk…en vond Jon geen leuke mol)

 12. dorieke
  28 jan ’10 at 21:35

  Oké, Ak sms’t nu dus na een aflevering van de Mol met zijn collega’s, zit hardop te lachen als hij berichtjes krijgt, deelt mij even mee dat er weer iemand is gaan twijfelen en zegt ‘Ik wil het echt wel vertellen hoor’ en ‘wel grappig om nu met heel andere ogen te kijken’. GRRRR

 13. Liesbeth
  28 jan ’10 at 21:53

  O, wat intrigerend, ik dacht ook steeds: zou Axels theorie nou kloppen, en hoe is het dan om met andere ogen te kijken? (nou, mijn theorie klopt waarschijnlijk NIET meer..)

 14. Els
  29 jan ’10 at 7:35

  Hhmmm de mijne in elk geval niet :(
  Dan toch maar Frits.

 15. Alice
  29 jan ’10 at 13:50

  Ben je overstag gegaan Door? Weet je de theorie inmiddels? En Ak: heb je deze aflevering weer bevestiging gekregen van de theorie?
  Ik ben het spoor bijster, maar ik hoop dat het Sanne is, dat zou leuk zijn.

 16. Wessel
  29 jan ’10 at 20:16

  Ik weet sinds aflevering 1 ook al wie het is. Ben benieuwd of Ak en ik dezelfde theorie hebben. Heb alleen geen hulp nodig gehad van een collega. Lees mijn twitter, paar weken terug, voor mijn theorie.

 17. Lilian
  30 jan ’10 at 0:20

  Heb hem even bekeken Wessel, als het echt zo is vind ik het knap. Goed gevonden.

 18. Els
  30 jan ’10 at 12:21

  Ik lees het niet en wil het ook niet weten. Of je nu wel of niet gelijk hebt maakt me niet uit ;)

 19. Lilian
  30 jan ’10 at 12:25

  Lees heb achteraf maar. Hij is erg leuk gevonden.
  Maar goed, ik lees theorieen van bijna elke speler waar wel wat voor te zeggen valt…

 20. dorieke
  30 jan ’10 at 15:19

  Ik kan de theorie van Ak wel prijsgeven, want we hebben hem samen onderzocht en vinden hem toch niet meer overtuigend. Een collega van Ak had opgemerkt dat Frits elke aflevering een t-shirt aanhad van een van de landen waar de Mol in de afgelopen tien jaar is geweest. Een keer een t-shirt met Japan, een keer met Mexico en een keer met Argentinië. Wij dachten dat de kandidaten niet van tevoren wisten naar welk land ze zouden gaan (dat het dus HEEL verdacht was dat Frits een t-shirt van Japan bij zich had), maar dat is dit seizoen wel zo. Het klopt inderdaad dat Frits twee keer een t-shirt van Japan heeft aangehad, maar dat is dus nog niet zo gek. Een shirt van Argentinië of Mexico hebben wij nog niet gespot, het shirt waarvan Aks collega dacht dat er Argentinië opstond daar staat iets van Sacramento op dus dat klopt al niet.

  Maar Frits is wel erg verdacht natuurlijk, zeker na de aflevering van afgelopen donderdag.

 21. Anneloes
  30 jan ’10 at 19:23

  ik vind al die theorien wel grappig! Die dingen vallen mij allemaal helemaal niet op….en de theorie van Wessel heb ik bekeken….ook wel leuk gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.