Oh help

Als ik moet kolven ga ik op mijn werk in het warmste kamertje zitten. Ik installeer mijn machine, zet een kopje koffie klaar, leg mijn telefoon op het bureau dat er staat en klik alle onderdelen in elkaar. Na een snelle drukbeweging begint de machine zacht te zoemen. Ik draai alle knoppen op standje maximum en ga dan heerlijk voor het raam zitten met mijn bakkie.

En ik zie vanalles. Een vader die zijn zoontje van school heeft gehaald: zelf loopt hij hij met grote passen naar de overkant van de straat, maar zijn jochie met een geel-rood-blauwe rugzak om moet in zijn eentje oversteken. Iets verderop helpt een man een oude vrouw de auto in. Over de stoep komt een student aanfietsen, twee volle AH-tassen aan zijn stuur. In het midden van de weg staat een auto met zijn knipperlichten aan. Daarachter vormt zich een rij van andere auto’s en busjes, die wild beginnen te toeteren.

Vanachter het glas sla ik alles met welbehagen gade. De zon straalt op de ruiten en warmt de kamer op. Ik neem nog een teugje koffie, koppel de kolf los en begin aan de andere kant. Tevreden leg ik mijn benen op de verwarming en hervat mijn kijkerij. Maar langzaam gaat er een kwartje te vallen in mijn holle bovenkamer. Ik ben nu twee maanden weer aan het werk, en eindelijk begint me iets te dagen. Als ik iedereen zo mooi kan bekijken vanuit dit aquarium. Kunnen al die mensen, die toeterende mannen, die vader van dat schooljochie, die bestelbusbestuurder, die behulpzame man, die fietsende student, kunnen die míj dan ook zien zitten?

  12 comments for “Oh help

 1. Alice
  23 jan ’10 at 10:49

  Hilarisch! En als de zon op het raam schijnt hoef je nergens voor te vrezen denk ik…

 2. Els
  23 jan ’10 at 11:09

  Heb je je dat echt niet eerder afgevraagd?
  Ik vraag me dat in jullie badkamer ook al af… ;)

 3. Carin
  23 jan ’10 at 12:17

  Ik weet niet op welke verdieping je zit………….

  Zo lang er niemand met open mond voor het raam staat zal het nog wel meevallen, toch?

 4. Anneloes
  23 jan ’10 at 12:27

  Mannen schijnen bang te worden van kolvende vrouwen….dus daar hoef je niet bang voor te zijn ;-)
  Anders leg je er toch een hydrofielluier overheen….ziet niemand wat en kun jij met de beentjes op de verwarming blijven kijken…

 5. Lilian
  23 jan ’10 at 12:38

  Haha Els, misschien heb je weer een nieuwe openbaring voor hun haha.

  Nu maar hopen dat je een klein cupje hebt zodat er weinig te zien is haha..

  Of je weet waarom er een auto met knipperlichten stilstond…

 6. dorieke
  23 jan ’10 at 15:28

  :-D Hahaha! In onze badkamer vraag ik het me ook elke ochtend af hoor, als dan het licht in de appartementen tegenover ons aangaat en ik alles tot in detail kan zien, dan vermoed ik dat het de andere kant op ook wel zo werkt… Maar Ak zegt dat ze alleen ons hoofd kunnen zien en als ik een beetje door mijn knieën zak zie ik inderdaad aan de overkant ook niks meer. Dus hij heeft vast gelijk… Maar die stilstaande auto met knipperlichten, dat is wél een openbaring Lilian! :-D

 7. Rianne
  26 jan ’10 at 14:28

  Ik geloof dat ik het doriexelscherm vandaag al tien keer ververst heb. Nog steeds geen nieuwe blog. Terwijl de nieuwste alweer vier dagen oud is en het statistisch gezien (en ook emotioneel gezien) absoluut tijd is voor een nieuwe. Verder geen druk ofzo hoor.

 8. Alice
  26 jan ’10 at 15:10

  Speurneus Alice heeft ontdekt dat Dorieke gisteren op haar werk was, en vandaag zal ze ook wel werken aangezien dinsdag haar vaste vrije dag is, dus de masterblogger heeft waarschijnlijk geen tijd. Desalniettemin heb ik het scherm ook minstens 10x ververst vandaag, want je weet maar nooit

 9. Alice
  26 jan ’10 at 15:11

  dinsdag is haar vaste werkdag, niet vrije dag ;-)

 10. Rianne
  26 jan ’10 at 15:25

  Tussen het in een file staan, laat thuiskomen, eten kopen, klaarmaken, opeten, kinderen voeden en op bed brengen en afwassen zit ook echt wel wat tijd om een nieuwe blog te posten. (Of zo schijnt het normaal het geval te zijn bij Dorieke.)

 11. Dorieke
  26 jan ’10 at 16:23

  :-D. Jongens! Ik ben zo’n masterblogger dat ik zelfs gisteravond, toen ik na 11 uur terugkwam van een vergadering én nog moest voeden, nog een blog heb geschreven, maar Ak snapte hem niet dus ik was denk ik toch een beetje te wazig na al dat werken ;-). Maar keep the faith, er komt vast wel een moment dat ik weer kan bloggen (maar voorlopig zit ik nog gewoon op kantoor)

 12. Linda
  26 jan ’10 at 21:55

  kan dat dan niet onder werktijd?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.