Bureau

“Wat nou als blijkt dat ze al die maanden al een enorm ondergewicht heeft?” Met een afspraak bij het consultatiebureau in het vooruitzicht begint Axel te twijfelen aan onze parenting-skills. De vorige afspraak was ergens in maart, dus in de tussenliggende periode kan er heel wat mis zijn gegaan. Het lijkt ons nogal een dingetje als zo’n zuster bij het bureau ineens zegt dat je kind ondervoed is. Wat gebeurt er dan, schakelen ze direct bureau Jeugdzorg in of krijg je nog een kans om je kind in een rap tempo bij te voeden?

We inspecteren buik en billetjes van Lauren. Echt veel spek zit er niet aan. Ik instrueer Lauren alvast: “Heel lief zijn bij het bureau hoor, en lachen naar die lieve mevrouw!”. Misschien kunnen we de strenge zuster inpakken met ons charmante kind en let ze er dan niet op of je haar ribben kunt tellen.

Maar we kunnen het niet helpen dat er toch lichte paniek ontstaat als Lauren haar tweede luier volpoept deze ochtend. “Dit is de laatste hoor!” roep ik met schrille stem. “Straks weeg je helemáál niets meer als we op het bureau komen”.

Post navigation

  3 comments for “Bureau

 1. Linda
  27 sep ’08 at 16:06

  ha ha wij noemen het: het consternatiebureau…
  van mij mogen ze het helemaal afschaffen en er alleen een telefonisch hulpdienst van maken….maar daar zal BJZ wel weer bezwaar tegen hebben…

 2. Linda
  27 sep ’08 at 16:06

  maar, was ze goedgekeurd? of ligt ze nu in IJsselland aan het infuus?

 3. dorieke
  27 sep ’08 at 16:48

  Hahaha, nee hoor, helemaal goedgekeurd :-). Ze weegt 9 kilo en is 76 cm lang. Ze zat ontzettend druk te doen en te gillen en te lachen bij de zuster, dus die merkte op: “dat is een erg actief en levendig dametje”. Even later moest er helaas weer geprikt worden en veranderde het lachen in huilen…maar ja dat hoort er ook bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.