Kadootjesrepertoire

Verjaardagen, bruiloften, afstudeerfeestjes: het is allemaal best gezellig, maar wat neem je mee? Bij heel goede vrienden kun je meestal nog wel iets bedenken, maar voor veel gelegenheden heb je een standaard originele-kadootjes-repertoire nodig. Wij hebben fases gehad waarin we iedereen die afstudeerde een ‘Waar is Wally‘-prentenboek gaven.* Voor bruiloften was de poffertjespan met mix en poedersuiker favoriet. Bij jubilea komt wel eens een ‘pluimen‘ uit de hoge hoed. Jongens/mannen krijgen vaak een stripboek van DirkJan, en van vriendinnen hoorde ik onlangs dat de prentenboeken ‘rupsje nooitgenoeg’ en ‘over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ véél gegeven worden als kraamcadeau.

En nu hebben we weer iets nieuws ontdekt: 94wines.com. Hier kun je wijnen bestellen, wijnen met een nummer als naam en met een gepersonaliseerd etiket. Prijzen tussen de 5 en 15 euro. Wat het heel leuk maakt is het wijnsmaaktestje dat je kunt doen (vaak met verschillende vragen).
Dus: wij hoeven ons hoofd niet meer te breken over kadootjes voor de komende fuifmomenten. Alleen voor kinderfeestjes moeten we misschien maar iets anders verzinnen.

——–

*Even Waar is Wally spelen? Zoek Wally (= mannetje met blauw broekje, rood-wit gestreept truitje en mutsje) op dit plaatje:

Plaatje wel even aanklikken natuurlijk, anders wordt het heel moeilijk!

  15 comments for “Kadootjesrepertoire

 1. Els
  22 dec ’09 at 8:52

  MMMmmm wij hebben ook een poffertjespan van jullie gehad; in welke categorie plaatst dat ons? ;)
  Ik heb ook nog een poosje ‘the time travellers wife’aan mensen gegeven maar volgens mij las niemand die!

 2. Rianne
  22 dec ’09 at 9:21

  @Els:..ehmm, getrouwden?
  @Dorieke: ik doe hier allemaal leuke ideeen op! Wees gerust, ik zal ze in onze gezamenlijke vriendenkring niet gebruiken.

 3. Els
  22 dec ’09 at 9:48

  @ Rianne; ‘Bij heel goede vrienden kun je meestal nog wel iets bedenken, maar voor veel gelegenheden heb je een standaard originele-kadootjes-repertoire nodig’

  Daar doelde ik op ;)

 4. dorieke
  22 dec ’09 at 10:50

  Ik bedoel ook eigenlijk dat je voor heel goede vrienden bij een verjaardag ofzo nog wel iets kunt bedenken, maar als vrienden de standaardgelegenheden doorlopen, zoals trouwen, dat je dan soms toch weer terug moet vallen op iets algemeen-origineels. Ik was zelf nu trouwens wel in mijn nopjes geweest als iemand ons een poffertjespan kado had gedaan op onze bruiloft, poffertjes is toch het perfecte wintervakantiemiddagmaaltje!!

 5. Alice
  22 dec ’09 at 10:52

  Hoe kan het nou dat mensen ‘Time traveller’s wife’ niet lezen?? Onbegrijpelijk.
  Wij hebben ook een tijdje Toon Tellegen gegeven (ook aan Lauren ;-)), omdat we die zelf zo te gek vinden!

 6. Alice
  22 dec ’09 at 10:53

  Ik heb Wally gevonden!

 7. Lilian
  22 dec ’09 at 15:25

  ik zie twee wally’s?

 8. Liesbeth
  22 dec ’09 at 16:13

  Jullie kraamcadeautje voor Thijs was ook erg leuk, we hebben er nog elke dag plezier van :) maar ik zal het hier niet verklappen, kun je nog eens iemand een plezier doen!

 9. admin
  22 dec ’09 at 17:52

  @Lilian: ik denk dat je niet alleen Wally, maar ook Wenda gevonden hebt!

 10. Els
  22 dec ’09 at 18:00

  @Door; je hebt gelijk wat betreft de poffertjes. Alleen jamer dat een zeker E&R sort of de afgelopen nacht boven de plee hebben gehangen ivm voedselinfectietje oid en niet moeten denken aan romige klontjes boter enzo…. :(

 11. Lilian
  23 dec ’09 at 23:52

  Hoera!! ;-)

 12. Lilian
  23 dec ’09 at 23:53

  Heb overigens even gezocht maar vind hem wel erg leuk, dat prentenboek!

 13. Els
  24 dec ’09 at 10:45

  @Lilian; je bedoelt dat je Wally nog niet kende? Dat is nu typisch zo’n boek ‘van vroeger’. Ik zag net overigens wel dat er ook spelletjes van zijn voor de nintendo enzo!

 14. Lilian
  24 dec ’09 at 16:16

  Ohoh ik krijg nu het idee dat het iets bekends is?
  Nee, ik ken het niet. Heb er nog nooit van gehoord. Maar overweeg wel serieus het boek aan te schaffen want het ziet er leuk uit! Precies wat voor Tomas!

 15. Anneloes
  24 dec ’09 at 19:59

  Gebrek in onze opvoeding??? Ik ken het ook niet :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.