Na het plassen handen wassen

Iedereen kent de spreuk ‘na het plassen handen wassen’. Er is waarschijnlijk ooit een succesvolle campagne gevoerd om alle Nederlanders ervan te doordringen: je bent gewoon een viespeuk als je te snel van de wc komt. Er zijn zelfs mensen die het zo vervelend vinden als hun gasten véél te snel terug zijn van het kleine kamertje dat zij het liefst een bordje in het toilet zouden hangen met aanwijzingen. Eerst plassen, dan afvegen, dan kraan aan, dan zeep pakken, dan handen wassen, dan handen afdrogen, en dan, pas dán mag je de deur van slot doen.
Ik ben ook een echte nahetplassenhandenwasser. Zelfs als ik op opgelaten momenten moet plassen zonder wc en toiletpapier, voel ik me nog vies en vervelend als ik mijn handen niet heb gewassen. Maar nu heb ik ergens gelezen dat urine steriel is als het je lichaam verlaat. Dat het ooit gebruikt werd om wonden mee te ontsmetten, en dat er zelfs mensen zijn die het drinken. Voor ieder ander misschien oud nieuws, maar voor mij gaat er een wereld open. En wat een perfect moment om dit te ontdekken, want Lauren gaat sinds zaterdag op het potje en er liggen heel veel plasjes in ons huis. Daar haal ik nu een droge dweil doorheen en dan doe ik de hele vloer. Heerlijk, het hele huis ligt er steriel bij te blinken.

Post navigation

  7 comments for “Na het plassen handen wassen

 1. Ronney
  24 nov ’09 at 21:43

  Hey, bedankt voor de tip, ik moest net plassen en nu lees ik dit! En laat onze vloer in de woonkamer nou net aan een dweilbeurt toezijn…

 2. roel
  25 nov ’09 at 13:14

  Er zijn ook mensen die elke ochtend een theekopje vol ochtendurine drinken, dat schijnt onzettend goed voor je huid te zijn.

 3. Anoniem
  25 nov ’09 at 14:34

  en het helpt tegen wintertenen, -voeten….

 4. Wes
  25 nov ’09 at 15:58

  Daarnaast is urine ook nog eens uitermate geschikt tegen jeugdpuistjes…

 5. Anneloes
  25 nov ’09 at 16:46

  Hoe jullie dat allemaal toch weten, dat wil ik niet weten ;)

 6. Marieke
  25 nov ’09 at 19:48

  en wratten…

 7. axel
  26 nov ’09 at 9:17

  En het is ook nog eens heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.