Hoe het ook had kunnen gaan

Ik zie een jongen op tv, of nee een man eigenlijk, tenminste, als ik zelf in de categorie vrouw val is dit een man, hij is in elk geval van mijn leeftijd want heus mensen ik ken hem. Ik ken zomaar een beroemdheid die op tv is. En waar ken ik hem dan van?

Picture this: ik studeerde in Nijmegen en moest om mijn e-mail te checken naar een computerruimte boven de mensa – in die tijd had nog niet elke student een eigen computer, laat staan een laptop, en dit is echt nog niet lang geleden, zelfs al noem ik mezelf nu vrouw, want ik ben eigenlijk nog gewoon een meisje. Maar toen was ik nog een écht meisje, met mijn eerste e-mailadres, en weinig ervaring met computers. De computer uitzetten? Dat is toch gewoon die grote blauwe knop? Oh oeps, dat was de knop van de computer naast mij…

En wie zat er achter die computer? Juist, de jongen die ik net met zijn knappe kop op televisie zag, hij had een hoog hoedje op en hij keek een beetje angstig. Was het zijn scriptie, zijn levenswerk waar hij zojuist mee bezig was? Ik weet het niet meer, de herinnering is verworden tot een uitgerekt moment van zweet, schaamte en rode wangen, én schuldgevoel, want wat hij ook aan het schrijven was, het ging verloren in mijn druk-op-de-knop-actie.
En wat nou zo aardig was, elke keer als ik hem daarna tegenkwam zei hij zo vriendelijk gedag, en dan nam hij zijn hoedje even voor me af, en als ik Ak niet toen al had gehad…

Wie weet, dan had ik nu niet hoeven schrijven over een vage bekende uit een ver verleden die ik op televisie zag, maar dan leefde ik wellicht het bruisende leven van de vrouw van, kom, wat was zijn naam ook weer.

  7 comments for “Hoe het ook had kunnen gaan

 1. Alice
  25 sep ’09 at 10:51

  Zou wel een hele romantische eerste ontmoeting zijn geweest. Eerst zorg je ervoor dat zijn documenten verloren gaan, maar toch springt de vonk over…het script voor een chickflick! Bij wel programma zag je m?

 2. Els
  25 sep ’09 at 16:22

  Is het die jongen die ook cabaret doet ofzo? :)

 3. Dorieke
  25 sep ’09 at 20:16

  Ja! Leon nog wat. Volgens ak is het trouwens slechts een semiberoemdheid… Da’s natuurlijk pure jaloezie :-)

 4. Els
  25 sep ’09 at 22:04

  Goooeeedd..ik weet inmiddels zijn achternaam ook maar die zal ik niet openbaar maken want mocht ie ooit eens zijn eigen naam googlen dan komt hij misschien bij deze ontboezemingen terecht….hahahaha

 5. Carin
  26 sep ’09 at 9:06

  Maar dan had je geen meisje met witblonde krullen gehad en die zou je toch niet willen missen. ;)

 6. dorieke
  26 sep ’09 at 9:50

  @Carin: zo is het!

 7. L
  27 sep ’09 at 20:18

  Ik zal je opgeven voor memories….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.