De familie Puust

‘Wij wonen in een probleemcumulatiewijk’ zegt Ak.
‘Wat is dat?’ reageer ik verbaasd. ‘Een wijk waar de problemen zich opstapelen?’
‘Ja, zoiets ja’
‘Maar daar merk ik helemaal niks van!’ protesteer ik. ‘Het is hartstikke gezellig in onze wijk. Ik heb nog nooit ergens gewoond waar ik zoveel contact had met mensen op straat!’
‘Tja, de cijfers liegen niet’ zegt Ak onverstoorbaar.

Maar het is waar wat ik zeg. Wij wonen met veel plezier in onze probleemcumulatiewijk. Als ik boodschappen ga doen is er altijd wel iemand die even een babbeltje wil maken op straat. De mevrouw van vanmiddag bijvoorbeeld. Ik zag haar een paar weken geleden ook. Toen voorspelde ze nog hoe zwaar ik het zou krijgen met twee kinderen. Nu roept ze als ze me ziet: ‘Wat heb jij nou om je nek, wat zit daarin?’. Ik open de flap van de draagzak alsof er een verrassing in zit. ‘Een baby’tje!’. Ze komt direct bij ons staan en steekt haar neus in de draagzak. Die gaat er met dezelfde vaart weer uit. ‘Hij heeft wel wat pukkeltjes’ constateert ze. Dan verlegt ze de aandacht naar Lauren. Ze legt een hand op de witte krullenbos en vertelt over haar eigen kinderen, die ook zulke krullen hadden en later een hele mooie bos haar kregen. Maar als Lauren onschuldig opkijkt trekt ze schielijk haar hand terug. ‘Wat heb zij nou?’ vraagt ze geschrokken. ‘Mazelen? Waterpokken?’ ‘Nee, muggenbulten’ antwoord ik, maar ik zie aan de blik in haar ogen dat ze mij maar half gelooft. Het gesprekje is ineens snel afgelopen. Voor ik het weet loopt de mevrouw verder, en de familie Puust, die druipt beschaamd af.

‘Mathis heeft een probleemcumulatiehuid’ zeg ik ’s avonds tegen Ak.

  4 comments for “De familie Puust

 1. Els
  24 sep ’09 at 18:06

  Nou ik denk niet dat t een probleemcumulatiehuid is…..het wordt eerder minder dan erger ;)

  Heb je die vrouw niet eens even snel verteld dat t allemaal wel mee viel met 2?! ( waar of niet waar, maakt niet uit…zeggen moet je t toch)

 2. Ronney
  24 sep ’09 at 19:24

  Zou het kunnen dat een p-wijk te herkennen is aan het hoge aantal mensen dat onder werktijd op straat te vinden is?
  ;)

 3. dorieke
  24 sep ’09 at 21:12

  Waaronder ik Ron, dus wil je beweren dat ík meehelp aan het opstapelen van problemen? Nou ja, misschien heb je ook wel gelijk, met al die enge huidziektes die wij bij ons dragen… :-)

 4. Alice
  25 sep ’09 at 9:15

  Ah, ik heb zin om die krentenbolletjes weer te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.