Intelligent

‘Vergeet je portemonnee niet!’ waarschuwt Axel als ik de deur uitloop. ‘Ik denk dat je moet tanken!’
Ik knik afwezig, met mijn gedachten bij het naderende interview. Ik had eigenlijk al onderweg moeten zijn. Zou het erg zijn als ik te laat kom? En wat voor vragen gaan ze stellen? Ik hoop dat ik een intelligente indruk kan maken.

In de auto zie ik de benzinemeter steeds verder terug lopen. Misschien haal ik Hilversum niet zonder te tanken. Mijn hand gaat gedachteloos naar mijn tas, totdat ik met een schok bedenk: ik heb mijn portemonnee helemaal niet gepakt! Ineens wordt het benzinemetertje de focus van mijn aandacht. Ik spoor hem hardop aan: houd vol, houd vol, als we eerst maar eens in Hilversum zijn dan zien we daarna wel verder.

Met een zucht van opluchting rijd ik een half uur later de parkeergarage van het mediapark in. Het interview neemt allang niet meer de grootste plek in mijn gedachten in, ik wil nu eerst een oplossing voor mijn lege tank. In gedachten heb ik al wat opties doorlopen. Ik ken niemand in Hilversum, dus ergens geld lenen of blijven slapen kan niet. De auto bij mijn werk in Utrecht zetten is geen mogelijkheid, want dat haal ik niet meer met die paar druppels benzine. En zo kom ik tot de heel vervelende conclusie dat ik de radiopresentator om geld moet vragen.

‘Ik heb een probleem…’ begin ik tegen de redacteur van 2 in de foyer, het programma waarin ik een uur lang te gast ben.
‘Je bent je cd vergeten!’ roept hij triomfantelijk. ‘Dat gebeurt wel vaker, dan komen mensen hier helemaal in paniek aan omdat ze hun cd vergeten zijn…’
‘Mijn cd??’ stamel ik. ‘Ik wist helemaal niet dat ik een cd mee moest nemen!’.

Post navigation

  6 comments for “Intelligent

 1. Liesbeth
  10 sep ’08 at 19:01

  Vertel hier meer over! Wanneer is dat programma of is het al geweest?!?

 2. dorieke
  11 sep ’08 at 8:48

  Het was afgelopen maandag, tussen 00.00 en 01.00. De opnames waren gelukkig iets eerder op de avond ;-). Ik mocht iets vertellen over mezelf (waar kom je vandaan, wat heb je gegeten, welk boek lees je op dit moment en wat zit er in je cd-speler) en een heleboel over IFES – dat was natuurlijk de reden waarvoor ik er zat. Ik vraag me af wie er op dat tijdstip naar radio 2 luistert, maar goed. De uitzending staat helaas niet online, anders had ik zeker een linkje geplaatst…

  Dit waren trouwens niet de enige blunders die ik maakte. Toen we naar een liedje van John Denver aan het luisteren waren vertelde de presentator dat hij dat soort muziek de hele dag draaide op de 50+ zender radio 5. Toen we weer in de uitzending waren vroeg hij aan mij of ik John Denver kende, waarop ik antwoordde dat mijn vader er vroeger naar luisterde. Zijn reactie: dus je draait het niet zelf? Dan luister je zeker ook nooit naar radio 5. Ik: nee, maar je zei toch ook dat dat een 50+ zender was.
  Ik zag hem een blik wisselen met de geluidstechnicus en daarna een beetje zuur: ja, dat zei ik ja. (ik dacht dat ze het misschien eruit zouden knippen, maar ik dat was niet zo).

 3. Linda
  11 sep ’08 at 10:41

  maar heb je zelf de uitzending niet op cd gekregen? of ben je die vergeten? ik wil het wel heel graag horen!
  Als ik voor elke keer dat ik iets vergeet en cent zou krijgen was ik nu al miljonair….maareh…. heb je geld van de presentator geleend? of was je tank een tank van sarfath?
  kus

 4. dorieke
  11 sep ’08 at 15:48

  Hij wordt als het goed is op cd toegestuurd, dus misschien kan ik binnenkort een mp3tje hier neerzetten. En ik heb inderdaad geld geleend van de presentator…:-S. Hij is met me naar het dichtsbijzijnde tankstation gereden en heeft voor me gepind. Ik voelde me een enorme OEN!

 5. Els
  14 sep ’08 at 21:56

  Owwww dorkie!
  En aan de hand van je verhaaltje meen ik te kunnen concluderen dat radio 5 zichzelf niet officieel wenst te profileren als een 50+ zender? :)

 6. Rianne
  15 sep ’08 at 22:43

  Hi hi, jammer dat je al getrouwd bent, kunnen we het niet meer in een stukje inpassen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.