Een Barnevelder

Nee, huisdieren, dat is niks voor ons. We zijn eindelijk zo ver dat we aardig succesvol alle katten van de buren uit onze tuin hebben geweerd. Zelfs Lauren doet om het hardst mee als we in de deuropening staan te ‘kssst’-en. Ze hoeft maar de staart van een kat om het hoekje van de schutting te zien of ze roept om papa, haart sterke held, die alle katten weet weg te jagen. ‘Papa, poesje weg!’ roept ze dan gebiedend, en hij werpt de deur open en spuwt de vijf letters KSSST uit zijn keel, en weg zijn ze. Achter hem staat Lauren als een klein katje mee te blazen.

Geen huisdieren dus, maar een rennetje kipjes, dat is toch een ander verhaal. Zou het niet leuk zijn om een paar kippen in de tuin te houden? We hebben ruimte genoeg. Elke ochtend een kakelvers eitje bij het ontbijt, of voor de lunch, of door de eggs fu yung. Zo’n eitje met een stukje kippenstront en een donsveertje, van een kip die een gelukkig leven leidt in de achtertuin van een braaf burgergezin. Zolang Lauren van de veren op zijn kont afblijft natuurlijk.

Vriendin M. is ook al enthousiast. Zij wil wel een kip sponsoren, als Lauren en ik af en toe een eitje komen brengen. Dat spreekt helemaal tot de verbeelding. Ik zie ons al gaan door de straten van Zuid, allebei een hand aan de hengsels van een rieten mandje, bekleed met een roodgeblokt stofje en vijf nog warme eieren. Lauren krijgt een zakdoek om haar hoofd van boerenbont en ik loop op delftsblauwe klompen. Oh, en wie weet, misschien ben ik dan wel voor dag en dauw opgestaan om van onze verse eieren een heerlijke boerencake te bakken, die nog warm onder een theedoek op het aanrecht staat voor later bij de koffie.

Dus wat staat er bovenaan het verlanglijstje van Lauren die zondag jarig is? Juist. Een Barnevelder.

  7 comments for “Een Barnevelder

 1. Gerjan
  12 sep ’09 at 0:00

  Haha, ik zie het zo voor me met Wessel, vat je het?

 2. marlinde
  12 sep ’09 at 5:47

  Oh Lauren wordt zondag twee!! Ik weet nog zo goed hoe Anna-Lynn’s verjaardag was vorig jaar, toen zij dus 2 werd. Het was zo’n leuke en gezellige dag met familie en vrienden en Anna-lynn werd zo verwend en dat is natuurlijk genieten als moeder. Dat blije snoetje als er weer iemand binnen komt met een cadeautje!! Wat gaan jullie voor dr kopen? Anna-Lynn wordt een week na Lauren 3 en ze krijgt een fiets!! Nu al zin in! :)

 3. Alice
  12 sep ’09 at 9:25

  O nee o nee o nee…je valt voor de knusheid: PAS OP!!! Kippen stinken en je moet het hok schoonmaken, en ze kunnen heel veel lawaai maken, en als je een wilde Barnevelder koopt pikt ie misschien wel in Laurens vingertjes….
  Maar ik geef toe…een heerlijke boerencake van pasgeraapte eitjes: klinkt om te smullen

 4. Karina
  12 sep ’09 at 12:48

  Een Barnevelder….. ook niet meteen het kleinste kippetje.

  Maar ik moet zeggen, het is ook een droom van mij. Een paar kippetjes die vrij loslopen in de tuin en iedere dag verse eitjes. De kippestront vergeten we voor het gemak dan maar even. Wat is er nou nostalgischer dan los lopende kippetjes en dan vooral zo’n mooie, enorme, bruine Barnevelder. Nu nog een geschikte achtertuin……

 5. Els
  13 sep ’09 at 19:23

  Mmmm ik heb geen barnevelder gezien vanmiddag; wel een mega strakke grasmat! Zou toch jammer zijn als die direct kaalgepikt werd….

 6. Karina
  13 sep ’09 at 20:02

  Als je zo’n beestje goed ‘af richt’, kan het een hele goeie kattenverschrikker zijn :-D. Ze zijn namelijk echt onverschrokken die mega-kippen.

  In ieder geval gefeliciteerd met Lauren haar verjaardag!!! Ben benieuwd wat ze dan heeft gekregen.

 7. L
  13 sep ’09 at 21:32

  Mijn jeugdtrauma, wij hadden thuis van die beesten. Elke ochtend hommeles, wie ze eten en drinken moest geven en nog meer ruzie wie het hok moest schoonmaken. Mijn ouders waren het zat en op een avond liep ik achter in de tuin tegen 15 hangende kippen zonder kop aan. Ik eet al 15 jaar geen kip meer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.