Potpourri

Heb je hier wel eens over nagedacht? Er is iemand die de ontwerpjes maakt voor de beertjes en hondjes op toiletpapier. Die boven zijn tekentafel hangt (oké, boven zijn computer is waarschijnlijker) en denkt: ‘Zal ik dit beertje nou een dasje geven of een broekje aan doen? Weet je wat, ik doe eens gek, ik doe het allebei!’
En wat te denken van de verpakking om maandverband. Ik heb wel eens een documentaire gezien over de maandverbandindustrie, waarin een woordvoerder dit ‘een van de meeste creatieve industrieën’ noemde. Hij had het over de introductie van geruisloos maandverband (héél belangrijk, want we hebben allemaal last van die herrie op straat van vrouwen met ritselend maandverband…) en maandverband met camille-geur (waarom???). Zelf heb ik me onlangs weer verbaasd over de verpakking van ‘Kotex’. Een merk maandverband dat denk ik alleen nog gebruikt wordt door pas bevallen vrouwen, want het is waanzinnig dik en het zit voor geen meter. Op die witte verpakking staat een afbeelding van een hooggehakte rode damesschoen, en er staat de uitroep ‘Taxi!’. Wat is de boodschap?

********************

Dit bericht staat op mijn voicemail:
‘Ik wil mijn tabletten terug. Als ik ze niet snel krijg ga ik stappen ondernemen’.

Jaiks. Onbekende vrouwenstem, onbekend nummer.
‘Het is iemand met een Limburgs accent’ zegt Ak. ‘Dus je hoeft echt niet bang te zijn dat ze achter je aan komt.’

*******************

Lauren zit aan tafel vreselijk te knoeien met het eten. Ze pakt grote hopen mie tussen haar vingertjes en deponeert ze op tafel, laat gekauwd eten uit haar mond vallen en slaat haar handen voor haar mond als we er een hapje in proberen te stoppen. Ik heb er al snel mijn buik van vol.
‘Lauren, nu is het afgelopen. Als je nog één keer je eten uit je bord haalt ga even naar de gang’
Triomfantelijk gaan meteen haar beide handjes de lucht in. ‘Ja, gang!!’
Met een schuine blik kijk ik naar Ak. Die reactie was nou net niet de bedoeling. Ik besluit om maar niet op haar te reageren. Maar zij heeft inmiddels haar zinnen gezet op de gang. ‘Ja gang’ zegt ze nog een keer. Ze pakt een hap eten uit haar bord en legt het er netjes naast. Dan knikt ze mij toe. ‘Gang?’ en laat zich direct uit haar stoel glijden.

Beste supernanny,
Wat te doen als je kind het leuker vindt om op de strafplek te zitten dan bij jou aan tafel?

********************

Geen nieuws meer (want al een week oud), maar wel leuk om te kijken: een originele recordpoging van studenten aan de Universiteit Twente. En als we toch bezig zijn, dit filmpje is ook erg grappig!

  13 comments for “Potpourri

 1. Alice
  7 sep ’09 at 13:35

  Hilarische verhaaltjes weer! (vooral de limburgse vrouw op je voicemail, keep us posted over eventuele nieuwe ontwikkelingen!) Dat tweede filmpje blijft briljant!!

 2. Alice
  7 sep ’09 at 15:40

  Even off topic, sorry: Ik zat je bookshelf te bekijken en kwam er achter dat Jan Karon ook een Mitford Cookbook heeft geschreven: hoe ontzettend knus!! Ik dus meteen kijken op bol.com, maar in Nederland blijken we er 109,00 voor te moeten betalen (is dat een typefout of zo, das toch absurd hoog!)

 3. dorieke
  7 sep ’09 at 16:01

  Moet je kijken op http://www.thebookdepository.com, daar kun je heel goedkoop boeken aanschaffen en ze rekenen geen verzendkosten!

 4. Ronney
  7 sep ’09 at 16:11

  die recordpoging: wat een verspilling van de cola zeg!

 5. els
  7 sep ’09 at 17:39

  Wat betreft die geurtjes in maandverband/inlegkruisjes; disgusting! Ik wist niet van het bestaan ervan af toen ik er per ongeluk eens een pak van kocht. Nadat ik al dagenlang achtervolgd werd door een alles doordringende weeige geur begon het me te dagen. Na een verpakkingscheck bleken die dingen een lavendel geur te bevatten.

  Waarom?
  Ik dacht dat t idee juist was dat ze geurloos waren?

  off topic; ben nu al wel helemaal into SYTYCD! Favoriet tot nu toe; de jongen met de niet-gebroken-voet!

 6. Alice
  7 sep ’09 at 18:10

  Dat is ook mijn favoriet! Lorenzo heet ie…hij was vet goed!

 7. Ronney
  7 sep ’09 at 19:34

  die Freerunner was idd superstrak. Keigoede timing! Maar ik heb het natuurlijk niet gezien hè..

 8. Rianne
  8 sep ’09 at 9:01

  Wanneer is het erop en welke zender?

 9. Alice
  8 sep ’09 at 9:12

  Rtl 4 of 5, zondagavond 20.00. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon kijken op rtlgemist.nl

 10. dorieke
  8 sep ’09 at 15:46

  @Rianne: je móet die audities gaan bekijken, vooral mensen zoals jij die zelf ook zo soepel zijn in de heupen kunnen er echt van genieten volgens mij. Alice zei trouwens laatst dat kookprogramma’s het beste worden bekeken door mensen die zelf nauwelijks koken, dus misschien worden dansprogramma’s ook wel het best bekeken door mensen die niet kunnen dansen (ergo: mensen zoals ik ;-)).

 11. Alice
  8 sep ’09 at 19:49

  Ja! Er is nu een grote discussie in Amerika over kookprogramma’s n.a.v. een nieuwe film ‘Julie and Julia’, over een vrouw die alle recepten uit een kookboek van Julie nog iets gaat koken. Voor alle kook(programma)liefhebbers een echte aanrader dus, komt geloof ik in november uit in Nederland. En hoewel ik wel van kookprogramma’s en ook van koken houd, herken ik me wel verdacht goed in de theorie van Door over dansprogramma’s…

 12. dorieke
  8 sep ’09 at 20:11

  Oké we gaan even helemaal off topic, maar ik heb net de trailer van die film gekeken en hij lijkt mij heel leuk!! (Kijken? Zie: http://www.youtube.com/watch?v=vjvJHsJD8ic). Hij komt op 3 september in de VS uit, hier in NL komt ie in het najaar. Ik ga vast melk sparen ;-)

 13. Alice
  8 sep ’09 at 20:40

  Wist niet dat de trailer al te zien was: hij lijkt me ook te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.