Dansen

Gisteravond is de tv-show So you think you can dance weer begonnen. En nou ja, dat vind ik dus eigenlijk best wel een leuk programma. De meeste mensen die auditie komen doen zijn zó goed, en het is eindelijk eens een talentenjacht die er niet om draait om bloopers te laten zien of hele zielige mensen die onder de wratten of de puisten zitten en denken dat ze het wel kunnen maken. Dat vind ik het meest verschrikkelijke aan die andere programma’s als Idols of… hmmm ik kan niet eens meer op de naam komen van een meer recente talentenjacht waar ik naar gekeken heb.

Misschien vind ik So you think you can dance wel zo leuk omdat ik zelf ook een dansverleden heb. Dat had je misschien niet achter me gezocht, maar ik heb dus echt een cursus streetdance gevolgd in mijn studententijd. Samen met acht vriendinnen liet ik me wekenlang drillen om een eenvoudig dansje ingestudeerd te krijgen. Dan stonden we met de hele klas voor een grote spiegel (ik het liefst achteraan, want dan kon ik de passen van de anderen afkijken). Sommigen van de acht waren opvallend goed, er was er één opvallend slecht en dat was ik. Echt. Ik kon ongeveer vijf passen onthouden en dan hield het op. Ik heb de dans er nooit helemaal ingekregen. Sloot de cursus af in de zekerheid dat ik dát carrierepad nooit zou hoeven inslaan. We kregen wel allemaal een heus certificaat mee trouwens, ook degenen die uiteindelijk nooit verder gekomen waren dan die eerste vijf passen.

En als ik dan zo kijk naar de audities bij So you think you can dance, en me dan voorstel dat wij met ons achten daar onze dans zouden laten zien, en dat ik dan bij elke pas een halve tel achter de anderen aan zou strompelen, en dat jurylid Dan dan zou zeggen ‘this was the worst audition ever’ of ‘you didn’t have what it takes’, dan moet ik heel hard lachen. Ik heb het in ieder geval zeker niet, maar des te leuker is het om te kijken naar anderen die het wél hebben.

  13 comments for “Dansen

 1. Els
  31 aug ’09 at 10:20

  Oh crappydepeppy; ik wist niet dat t weer begonnen was! Je blog is dus feitelijk te laat! ;)
  Mijn favoriet van vorig jaar was Timon…die vond ik zo goed dat ik gewoon op youtube weer naar zijn auditie ging kijken (yeah..I know dat is vrij erg maar ik weet dat jullie er ook naar gekeken hebben ;))

  En over die streetdance-lessen…mmm ik was ook niet de ster van de groep hoor. Ik kan me echter herinneren dat een zekere fanatieke R jaren later de dans nog kende (nu misschien nog???)

 2. Ronney
  31 aug ’09 at 10:25

  Haha, herkenbare problematiek! Dansen behoort leuk te zijn en dan doe je eens mee en dan blijkt iedereen het eens te zijn: je kunt het niet.. Mijn oplossing is daarom meestal: dans NIET met de rest mee :)
  Omdat mensen dan nog steeds hun wenkbrauwen optrekken, heb ik een vuistregel ontwikkeld: ik dans alleen als iedereen gedronken heeft ;)

 3. Alice
  31 aug ’09 at 10:41

  Wij hebben het ook gekeken. Ik heb nu al een favoriet: die ene jongen die profvoetballer is geweest en nu een half jaartje op een dansschool zat. Die was goed!
  Ik heb wel eens gehoord dat iemand die echt niet kan dansen, de pasjes imiteert van iemand anders op de dansvloer…dus die pik je er zo uit! Zelf ben ik meer van de hos maar rond techniek, bij voorkeur als iedereen een drankje heeft genuttigd…goede vuistregel Ronney!

 4. dorieke
  31 aug ’09 at 10:52

  @Els: door jou heb ik die auditie inderdaad ook op youtube gekeken, en nog iets anders wat ik op jouw aanraden gedaan heb is dat liedje ‘ze mag hem hebben’ uit op zoek naar Evita op youtube kijken, en nu kijk ik die nóg af en toe als ik me verveel en niks te doen heb en zin heb om iets zieligs te kijken. En als ik graag even wil huilen kijk ik naar het nummer ‘dance with my father again’ van Luther Vandross, maar dat mag ik van Ak denk ik niet vertellen want die vindt dat te stom voor woorden :-).

 5. Els
  31 aug ’09 at 12:01

  Ak is blijkbaar band dat jouw ‘uncoolness’ op hem afstraalt :)

  Overigens voor de rest:
  http://www.youtube.com/watch?v=qVXbiXodkH0

  (Brigitte Heitzer – Het is over)

 6. Ronney
  31 aug ’09 at 12:05

  als we dan toch bezig zijn:
  http://www.youtube.com/watch?v=tvBHzaZZO5o

 7. Liesbeth
  31 aug ’09 at 12:32

  @ Els, heb je nu nog steeds verlof, of is maandag gewoon niet jouw werkdag. De mijne ook niet hoor, maar ik heb over dansen niets maar dan ook niets te melden :(

  @ Dorieke: trouwens een superleuk geboortekaartje. Je moet nog de felicitaties hebben van je oud-collega Martinus ;) En om nog meer off-topic te gaan: vanochtend heb ik eindelijk jouw voorbeeld gevolgd en alle tips over aan- en uitkleden in het zwembad en zwemluiers nog eens nagelezen en ben met Thijs naar ouder-en-kind zwemmen geweest! Erg leuk.

 8. Rianne
  31 aug ’09 at 13:15

  Oke, daar gaan we dan, iedereen opgelet:

  Tel 1: zwaai rechterarm naar achter, stap achteruit met rechterbeen
  Tel 2: zwaai linkerarm naar achter, stap achteruit met linkerbeen
  Tel 3: schuif hakken naar rechts en weer terug
  Tel 4: zet rechtervoet 90 graden naar rechts neer en vervolgens de linkervoet
  Tel 5 t/m 8: knip met je rechterhand en zet per tel je voet neer in een halve maansboog rechts naar achter…

  Oke, tot hier reikt het geheugen van een zekere fanatieke R.

 9. Alice
  31 aug ’09 at 13:44

  You lost me bij tel 2…applaus voor Dorieke die 5 stappen wist te onthouden!!

 10. Linda
  31 aug ’09 at 19:39

  …. zwijg….

 11. rieneke
  31 aug ’09 at 22:21

  hoe komt het dat ik spontaan een liedje in mn hoofd krijg bij dit topic? ”98 lala, 98 lala… “

 12. marlinde
  1 sep ’09 at 7:53

  Ik ben heel zielig want ben super ziek, afgelopen zaterdag enge koortshoogte van 40 graden bereikt. Ik dacht echt, dit is het dan, geen dokter in de buurt dus … ik sterf… But, I’m still alive, nog steeds niet koortsvrij trouwens!!Goed nieuws is; dit dansverhaal en de reacties van mijn danspartners én alle daarbij behorende herinneringen doen me rollen over de bank van het lachen. Weet je wat helemaal dodelijk was? Als je een les gemist had! Dan kon je helemaal niet meer meekomen, te genant!!
  En wisten jullie dat Door en ik daarna altijd op weg naar huis een dikke softijs gingen halen omdat we toch zo lekker ‘gesport’ hadden? :)

 13. Dorieke
  1 sep ’09 at 10:25

  Hahaha, dat van het softijsje weet ik ook nog wel inderdaad, terwijl er tijdens het ‘sporten’ waarschijnlijk geen calorie verbrand werd :-)

  Maareh..doe je wel een beetje voorzichtig Marlin, 40 graden koorts, jaiks. Dan voel je je echt beroerd volgens mij (daar kan Els over meepraten!). Gaat bij jullie ook de Mexicaanse griep rond of gaat dat hele virus een beetje aan jullie voorbij? Hier was dat hét nieuws van de zomer, er ging geen dag voorbij of we werden wel herinnerd aan de naderende pandemie (die voorlopig toch gewoon een soort gewone griep blijkt te zijn). Snel weer beter worden hoor, we bidden voor je!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.