En nog even spieken…


Lauren noemt hem ‘Mathisje’ en wil hem steeds vasthouden. ‘Geef maar mij’ zegt ze dan. Ze strekt haar handjes uit en laat ze gebiedend wapperen. Ze heeft ook ontdekt dat hij heel fanatiek begint te zuigen als ze haar vingertje in zijn mondje stopt. Weer een zorg extra, want nu moeten die handjes altijd schoon zijn en dat gaat nu eenmaal niet bij peutertjes. De verloskundige kreeg bijna een rolberoerte toen ze zag met welk gemak dat vingertje naar binnen schoof. ‘Ze heeft net gedoucht!’ zei ik verontschuldigend – dat was ook echt zo, ze kwam regelrecht uit de douche lopen. ‘Maar ze is al op het bed geklommen, heeft de dekens al vastgepakt…’. Hmmm, blijkbaar is zo’n bed – dat door de kraamverzorgster toch zeer regelmatig verschoond wordt – toch een haard van bacteriën. Volgende keer beter opletten, niet voor dat vingertje, maar voor de strenge ogen van de verloskundige.

Wat ze ook steeds doet is overal doekjes neerleggen, die noemt ze overtjes (ergens in het proces van ‘deken over doen’ is ze het woord ‘deken’ gaan verwisselen voor ‘over’). Dan moet Mathis daar op of onder gelegd worden. Als hij slaapt verstopt ze zich achter zijn wieg en roept hard en enthousiast: ‘Hij slaapt!’. Als hij op mijn arm ligt komt ze steeds kusjes geven of neuzen, en als dat neusje dan wordt aangezien voor een tepel en hij zijn mondje er omheen sluit is het gegiechel niet van de lucht.

Conclusie: dit nieuwe speelgoed van vier dagen oud verveelt nog niet. Maar voor hoe lang nog…

  17 comments for “En nog even spieken…

 1. Ronney
  24 aug ’09 at 23:02

  Ah, wat lief en leuk en gezellig!!

 2. Els
  24 aug ’09 at 23:11

  Wat een geweldige foto die met Lauren achter het wiegje!

  En wat een donders leuk vestje heeft ie toch aan… ;)

 3. marlinde
  25 aug ’09 at 5:31

  De leuke kleertjes vielen mij ook gelijk op! Wat kun je jochies leuk aankleden, hè?! Beetje jammer dat wij in dit tropen klimaat alleen maar keus hebben tussen rompertjes of hemdjes en hier niets geen leuke retro kleurtjes, nee hoor… alles baby blauw, knal geel of groen, 100% lelijk. Gelukkig is Yaboah zelf zo’n schatje en maakt ie daarmee elke outfit leuk maakt :)
  Verder, wat een ontzettend mooie foto’s en wat is ie knap en donker, of niet?! Ben vooral erg onder de indruk van de zwartwit foto’s en van Ak’s haar, wat lang! Probeer het JW ook aan te praten en als hij het dreigt af te scheren laat ik snel een foto van jou zien, zie je, JW, hoe leuk dat staat? :)

 4. marlinde
  25 aug ’09 at 5:34

  Hij heet nog steeds Yanoah en geen Yaboah en 2e ‘maakt’ ook gaarne wegdenken, ach ja…. slaapgebrek…. Yanoah krijgt zn zoveelste tandjes en is snotje verkouden dus laat regelmatig van zich horen s’nachts :(

 5. Aafke en Jos
  25 aug ’09 at 8:25

  Wauw, wat is het toch een mooi mannetje! En Lauren erbij maakt het plaatje compleet… Geniet er maar lekker van!

 6. Janneke
  25 aug ’09 at 10:04

  Wat een schatjes hebben jullie!
  Lief op de foto’s en lief voor elkaar!

  En die liefde hoeft niet perse over te gaan hoor. Hanna en Femke zijn vanaf het begin dol op elkaar en Hanna is echt altijd lief voor haar zusje :).

  En dan nog wat, wat heeft die Mathis toffe kleren aan inderdaad! Echt leuk!

  Groetjes

 7. Marieke
  25 aug ’09 at 10:12

  echt Hemathis!

 8. Els
  25 aug ’09 at 13:28

  owow…dat van die kleren was een grapje omdat ik dat vestje had gegeven…haha

  Maar fijn dat jullio m ook leuk vinden ;)

 9. Dorieke
  25 aug ’09 at 15:37

  @marlinde: als dat pakje van ons nou was aangekomen, dan had je wél iets leuks gehad om Yanoah aan te trekken :-) Maar je hebt gelijk, hij is van zichzelf al zo’n knapperd dat ie geen mooie kleren nodig heeft om hem op te leuken! (en ik weet zeker dat je toch altijd nog wat leuks voor hem weet te vinden..)

 10. Alice
  25 aug ’09 at 15:39

  Mathis….hij is lief en mooi!!! Doe hem in een pakketje en stuur m naar Nijmegen!

 11. Lilian
  25 aug ’09 at 15:41

  Met een tussenstop in uithuizermeeden graag!

 12. Karina
  25 aug ’09 at 15:58

  Hoho… ook nog even via mij en stuur Dorieke even mee, want Lilian en ik zijn inmiddels uitgedroogd en da’s zo zielig voor die jongen….. :-D

 13. Lilian
  25 aug ’09 at 15:58

  Hmmm… Misschien is het andersom makkelijker? haha

 14. Trienke
  25 aug ’09 at 22:54

  Wauw, Lauren is direct een grote zus!

 15. marlinde
  26 aug ’09 at 6:28

  @Dorieke, vreselijk dat jullie pakketje het niet gehaald heeft!! =Vind t zo super balen!! Helemaal nu ik lees dat er iets leuks voor Yanoah in zat :( big bummer!!
  En hier iets leuks vinden valt tegen… K zou zo graag nog even in de laatste uitverkoopbakken graaien in de Hema en H&M, of is het al helemaal gedaan met de zomerkledij en hangen de winterjassen alweer in de rekken? Het idee dat t straks bij jullie weer koud wordt, té apart!!

 16. Alice
  26 aug ’09 at 9:19

  Die foto’s zijn echt om te smullen!! Ik heb ze misschien al wel 20x bekeken…:D

 17. Anneloes
  26 aug ’09 at 21:20

  Wel grappig om te zien hoe serieus die kleintjes in het begin kijken!

  En die foto van Lauren achter de wieg! Super :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.