Vaders en dochters

Ak en Lauren gaan een eindje fietsen. Een klein onhandigheidje: het zitje hangt aan mijn fiets. Hij moet dus eerst worden overgezet. Of:

‘Neem anders het achterzitje, ze is nu wel groot genoeg om achterop te kunnen’
‘Nee, ik probeer eerst dit wel.’

Schroef schroef. Lauren staat er naast, zij geeft steeds het gereedschap aan. Maar het zitje past niet, want Ak heeft een transportbagagedrager op de voorkant van de fiets.

‘Neem dan dat achterzitje, die kun je er zo opzetten’
‘Nee, ik denk dat het wel past als ik de voetjes van het zitje nog wat lager zet.’

Schroef schroef. Het past nog steeds niet, want de voetjes kunnen nog maar één gaatje lager.

‘Probeer je het dan met het achterzitje? Daar kan ze vast ook goed in zitten’
‘Nee, ik probeer het zo wel, ik denk niet dat de voetjes nodig zijn.’
‘Maar Ak, waarom moet je persé dat voorzitje hebben?’
‘… Omdat ik dan tijdens het fietsen kusjes kan geven op haar krullen…’

Vaders en dochters…

  10 comments for “Vaders en dochters

 1. Els
  16 aug ’09 at 16:22

  Awwwww te cute..
  Martin Bril heeft trouwens een boekje met verzamelde columns en dat heet ‘vader en dochters’. Ook erg leuk.

 2. Rieneke
  17 aug ’09 at 10:40

  Groot gelijk: voorop is véél gezelliger!

 3. Alice
  17 aug ’09 at 11:44

  Ah lief! Kon het achterzitje dan niet op de bagagedrager voorop? Of is dat te gevaarlijk :S

 4. Dorieke
  17 aug ’09 at 13:18

  Nee dat achterzitje zit echt veel ingewikkelder vast, met een soort klem om de zadelstang. Ik had trouwens nog wel even een baalmoment vanwege dat zitje vanochtend, want Ak had hem niet meer teruggezet voorop mijn fiets en daar kwam ik pas achter toen ik klaarstond voor mijn afspraak bij de verloskundige! Moest ik uiteindelijk gaan lopen, Lauren aan mijn hand meeslepend, vet harde buik natuurlijk en Lauren wilde voor elk kiezelsteentje stoppen en die aan vijftien kanten bewonderen. Ik kwam met een hartslag van 120 de wachtkamer binnen volgens mij… De verloskundige dacht trouwens wel dat het deze week gaat gebeuren. Ik had een wat hogere bloeddruk dan normaal en was iets afgevallen, dat was voor haar een indicatie. Ik ben benieuwd!

 5. Alice
  17 aug ’09 at 13:34

  oei oei oei…ik hoop t!!!

 6. Carin
  17 aug ’09 at 13:52

  Vind je het gek dat je bloeddruk wat hoger was na zoveel stress ;)
  Maar laat ze maar gelijk hebben dan komt hij lekker snel. :)

 7. Rianne
  17 aug ’09 at 14:08

  Oh wauw, wat spannend!! Misschien deze week al! Zet ‘em op!

 8. Els
  17 aug ’09 at 18:04

  Ik zeg niets behalve dit;

  Mijn bloeddruk werd ook steeds hoger.

  :P

 9. Karina
  17 aug ’09 at 19:43

  Bij de eerste werd mijn bloeddruk ook steeds hoger, maar bij de tweede weer niet. Maar ik heb het wel vaker gehoord dat de bloeddruk vlak voor de bevalling wat stijgt (zal wel ergens goed voor zijn).
  Hopen dat ie niet meer zo lang op zich laat wachten.
  Voor woensdag zou wel lekker zijn, dan lig jij met die hitte lekker gestrekt in de achtertuin te genieten van je jongste telgje en zweet de kraamverzorgster zich te pletter….. ;-)

 10. Liesbeth
  17 aug ’09 at 21:26

  Wij hebben TWEE van die montageblokken van het merk waar jullie mogelijk ook de fietsstoeltjes van hebben, voor op elke fiets één… althans dat is het plan want blok 2 ligt nog te wachten op montage. Kan papa Axel niet op een damesfiets? (o nee lengteverschil bij jullie :) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.