Krijsen en knappen

‘Badje in! Badje in!’ roept Lauren zodra ze wakker wordt uit haar middagslaapje. Ik kan een kleine zucht niet onderdrukken. Oké, ik heb zelf toegezegd dat ze even in het zwembadje in de tuin mocht na haar middagslaapje. Alleen was het toen volgens mij nog lang zo heet niet als nu en was ik veel frisser en fruitiger. Maar beloofd is beloofd, ik moet eraan geloven om met emmers water te gaan sjouwen. Vol laten lopen onder de kraan, trapje van het balkon naar de tuin af en dan met een mooie zwieper het water in het badje storten. Lauren staat er in haar zwembroekje naast te springen. Zodra het maar even kan duikt ze erin en vliegen de commando’s me om de oren: ‘eendje in, emmer in, plantjes water in’ (met dat laatste bedoelt ze haar gietertje).

En eindelijk kan ik gaan zitten. Ik strek mijn benen, pak mijn glas koud water met limoen, sla mijn tijdschrift open. Op de achtergrond begint een zacht bountymuziekje te spelen. Ik werp even een blik op mijn spruit, die zo heerlijk stilletjes aan het spelen is… en CRASH DINGELDIDONG het plaatje valt aan diggelen. Ze zit weer eens tussen de drijvende keutels!! En ik weet wel dat ze het niet kan helpen, en ik wórd ook niet boos, maar oh wat zakt de moed diep naar de onderkant van mijn voeten. Het hele ritueel begint weer opnieuw. Ik laat het water weglopen in de tuin, begin weer met emmers water te sjouwen. Spoel zo goed en zo kwaad als het gaat dat beetje extra bemesting van het terras weg naar het gazon-to-be. Een kwartiertje later is het net alsof er niks gebeurd is: Lauren speelt weer braaf in het water, ik pak mijn tijdschrift weer op. Maar als ik ontdek dat er onder mijn slipper nog een restantje zit, een restantje dat ik succesvol op onze nieuwe steigerhouten tuinstoel heb uitgesmeerd toen ik erop klom, dan blijkt er in mijn hoofd iets heel hard te kunnen gaan krijsen. Laat dan in ieder geval het vruchtwater nu ook maar knappen, dan kan het lekker met de stroom mee de tuin inlopen – want dat beetje extra kan er ook nog wel bij vanmiddag.

Post navigation

  6 comments for “Krijsen en knappen

 1. Els
  5 aug ’09 at 22:12

  Ocharme.

  Tijd voor een tuinslang en een zwembadje met een stop aan de onderkant.

 2. Ronney
  6 aug ’09 at 7:14

  @Els: bedoel je een stop aan de onderkant van Lauren??

 3. dorieke
  6 aug ’09 at 8:32

  Ja, dát zou pas echt iets oplossen ;-)

 4. Rieneke
  6 aug ’09 at 9:55

  euh… misschien zijn zwemluiers de oplossing?

 5. Rianne
  6 aug ’09 at 9:59

  Die discussie hebben we eerder gevoerd, zie http://www.doriexel.nl/?p=699

 6. dorieke
  6 aug ’09 at 13:24

  Ik dacht gewoon dat het wel zou gaan, op het strand ging het ook elke keer goed en ik zat er nu nota bene naast! Maar ze heeft die sluitspier toch nog niet echt ontdekt volgens mij, want ik herkende helemaal geen voortekenen en ineens lag het badje vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.