Happy

Ik had een ‘verloren penningske’-moment. Bij de bieb liet ik per ongeluk mijn (nieuwe!) tas in de fietstas zitten. Ik kwam er pas achter toen ik allang binnen was, Lauren zat al op de bankjes waar je elkaar mag voorlezen en ik moest voor zover dat nog gaat naar buiten spurten om hem te halen. Hij was er nog. Later, thuis, was hij wéér zoek. Ik had zoveel spullen bij me – een buggy, een tas biebboeken, Lauren, een tas boodschappen en mijn gewone tas – dat ik hem helemaal over het hoofd had gezien. Ik spurtte weer naar buiten, trok weer met een razende hartslag de fietsklep open, maar dit keer: niks. Geen tas te bekennen. En geschrokken rende ik terug naar binnen, keek in paniek rond, tot ik hem zag staan, glimmend, vriendelijk, geleund tegen de verwarming. De opluchting was groot, net als bij het penningske in Lucas, en net als die lieve mevrouw had ik de buren en vrienden kunnen uitnodigen om feest te vieren. Dat deed ik niet, maar elke keer als ik mijn tas zie staan speelt er nog wel een klein viooltje in mijn hoofd van tralalala. Want mijn tas die is er nog, en het blijkt wel weer dat het de kleine dingen zijn die je gelukkig maken!

Welke vrouw die tien munten heeft,
steekt niet, als zij één munt kwijtraakt,
een lamp aan, veegt niet het huis aan
en zoekt niet zorgvuldig tot ze hem vindt?
Als ze hem gevonden heeft, roept ze
haar vriendinnen en buren bijeen en zegt:
‘Wees blij met mij,
want ik heb de munt gevonden
die ik kwijt was.’
(Lucas 15 : 8 – 10)

  4 comments for “Happy

 1. Ronney
  4 aug ’09 at 18:14

  haha, ik zie het helemaal voor me! En ook leuk dat je van een bummermomentje een blije blog maakt :D

 2. Karina
  5 aug ’09 at 9:35

  hihi, wat zal je huis schoon zijn nu dan (als je tenminste de bijbeltekst nauwkeurig gevolgd hebt ;-) )

 3. rieneke
  5 aug ’09 at 21:42

  ik denk dat lucas in de huidige tijd ook heel iets anders had opgeschreven:

  Welke vrouw die tien munten heeft,
  steekt niet, als zij één munt kwijtraakt,
  een lamp aan, stofzuigt niet het huis
  en zoekt niet zorgvuldig tot ze hem vindt?
  Als ze hem gevonden heeft,
  smst haar vriendinnen en buren en blogt:
  ‘Wees blij met mij,
  want ik heb de munt gevonden
  die ik kwijt was.’

 4. dorieke
  5 aug ’09 at 21:49

  :-D Inderdaad!! Of maak van de munten nog tassen, en het is een honderd procent match!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.