Geboortekaartje

En dan moet er nog een geboortekaartje komen. Met het kaartje voor Lauren waren we destijds erg in onze nopjes. ‘Huisje boompje deesje’ – en helemaal in de stijl van de babykamer. Er was maar één persoon die het kaartje niet goed las en ons feliciteerde met ‘Deesje’  (en bovendien nog een grote slagroomtaart stuurde met ‘Hoera! Deesje is geboren!’ erop…). Maar lukt het nu nog een keer om zo origineel te zijn? Ik struin het internet af naar ideeën. Op www.babygrafix.be vind ik kaartjes in de vorm van een bioscoopentreebewijs, een vliegticket of een concertkaartje, kaartjes in de stijl van Coca Cola of Zwitsal, kaartjes met letters van M&M’s. Op www.kaartjesenco.be ontdek ik kaartjes die je als vliegtuigje kunt vouwen, kaartjes met een scrabbleset om de ontvanger zélf de naam mee uit te laten puzzelen, en kraskaartjes, waar je zelf de letters van de naam op vrij kunt krassen. De site www.bysanna.nl heeft dozijnen aan prachtig ontworpen kaartjes in alle mogelijke stijlen, van retro tot modern – kortom, origineel zijn was nog nooit zo makkelijk. Bij mijn zwager op de bank nemen we alle ideeën door. Hij is grafisch ontwerper en zal het kaartje voor ons maken, net als hij dat bij Lauren deed. En al pratend kunnen we maar tot één conclusie komen: niet-origineel is het nieuwe origineel. Of helemaal geen geboortekaartje sturen, dát is pas origineel!

  8 comments for “Geboortekaartje

 1. Wessel
  25 jul ’09 at 21:41

  Zo makkelijk kom je er niet vanaf… :-)

 2. Ronney
  25 jul ’09 at 21:45

  origineel is toch niet het enige doel? Als het maar een echt doriexelkaartje is :)

 3. Els
  26 jul ’09 at 12:48

  Dus t wordt gewoon een briefkaart waarop jullie zelf alles schrijven?

  Nu weet ik dus al dat jullie niet iets doen wat op die sites staat!

 4. Karina
  26 jul ’09 at 13:40

  Oe ja! Die geboortekaartjes! Wij vonden het bij de eerste ook veel makkelijker dan bij de tweede. Al paste het kaartje van Rik wel helemaal bij hem. Maar ergens bekruipt je toch het gevoel dat je al je creatieviteit al bij de eerste hebt verbruikt of zo. Ik was dan ook blij dat we na een meisje een jongen kregen, zodat zijn naam ook weer eerste keus was.

 5. Karina
  26 jul ’09 at 14:07

  Of je maakt er deze keer gewoon een ´hamdeesje´ van, kijken wat voor taarten dat oplevert :-D.

  Er borrelt mij trouwens ineens een naam op voor jullie nieuwe spruit (d’r zat trouwens ook een heel leuk kaartje tussen met spruitjes). Ik zal hem aan Lilian vertellen en dan, als jullie zoon er is, eerlijk vertellen of dat de naam was of niet.

 6. Linda
  27 jul ’09 at 11:06

  of een legoblokje, een zakje met muisjes en een luier… mijn zus maakte alles zelf…. kun je ook nog doen, ga je vanaf nu alleen nog maar knutselen (als je dat gaat doen, waarschuw ik wel meteen de ‘psych’ hihi)

 7. Linda
  27 jul ’09 at 11:08

  ow hiermee doelde ik niet op zelfmaakkaartjes en de psych maar als Door dat gaat doen…..

 8. dorieke
  27 jul ’09 at 11:48

  Ja dan ben ik wel rijp voor de psych inderdaad :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.