Voorweeën

Voorweeën. Bij Lauren heb ik daar niet echt last van gehad, dus ik weet niet precies wat me overkomt als ik ’s avonds in bed de kramp voel toenemen en weer afnemen. Ik lig er nauwkeurig op te letten. Wordt het heftiger of blijft het gelijk? Zitten er regelmatige pauzes tussen? Ergens voel ik wel aan dat dit nog niet het echte werk is, maar mijn gedachten gaan al wel naar de bevalling. Stel je voor, stel je voor dat het vannacht begint…

Dan moet ik sowieso naar het ziekenhuis, want het is nog ruim vier weken te vroeg. Er is geen koffertje gepakt, Ak zal zich als de wiedeweerga moeten aankleden en wat spulletjes in een tasje moeten mikken. Er is nog geen geboortekaartje, hoe lossen we dat nou snel op en maakt het eigenlijk uit als je niet binnen een week de geboortekaartjes verstuurd? En oh help, de adressen voor óp de geboortekaartjes, nog helemaal niet naar gekeken, zijn die nog wel actueel? Het babykamertje is zo goed als klaar, maar de wieg moet nog opgesteld, de kleertjes moeten nog gewassen en uitgezocht, oh ik heb ook nog geen kraampakket en…

Even ademhalen. Wat kan er nou helemaal gebeuren? Oké, dan is er nog geen wieg, maar die is toch zo opgemaakt? Oké, de kleertjes zijn niet uitgezocht, maar dat is alleen maar reden te meer om een paar nieuwe rompertjes en t-shirtjes aan te schaffen. En op het babykamertje ligt mijn moeder te slapen, die deze week helpt om alles klaar te maken, en als ik vannacht naar het ziekenhuis moet dan weet ik 100% zeker dat ik terugkom in een getransformeerd en blinkend huis. Misschien is het eigenlijk wel lekker als het vannacht begint. Dan hoef ik me nergens meer druk om te maken, behalve om het eruit werken van dit kind.

Tja, goed beschouwd is er maar één reden om hem nog even binnen te houden. Ak gaat vanavond naar een concert van U2. Op de dag van de geboorte van Lauren zou hij naar een optreden van The Police. Het zou wel erg schrijnend, zielig en hartverscheurend zijn als hij dit keer wéér een concert moet missen vanwege de komst van een spruit.

  14 comments for “Voorweeën

 1. Lilian
  21 jul ’09 at 9:00

  Wat spannend nu het dichterbij komt! Jullie regelen dus ook alles op het laatste moment? Wij moeten nog steeds beginnen aan de babykamer voor Elin (ze is vandaag precies 15 maand haha) ik geloof dat we er straks maar direct een peuterkamer van maken ;-)

 2. Els
  21 jul ’09 at 9:25

  En je weet t hé; als je niet zeker weet of t voorweeen of echte weeen zijn moet je onder de douche gaan zitten; echte weeen worden dan heftiger en voorweeen juist niet :D

  Zo..dat was weer even de Klazien-uut-Zalk in mij ;)

 3. Alice
  21 jul ’09 at 9:51

  Houd dat jochie nog maar even binnen! En Ak: heel veel plezier bij U2 vanavond!!! We hebben gisteren op de vierdaagsefeesten nog even stilgestaan bij een U2-coverband (ja ze bestaan…), maar dat was TE verschrikkelijk. Dus ga lekker genieten van het echte werk! Jaloers!
  Groetjes aan mama! Door, je hebt wel ineens een heel lijstje van dingen die je samen met haar kan gaan doen ;-)

 4. marlinde
  21 jul ’09 at 11:04

  Door, je weet het, ik had vanaf drie week voor de uitgerekende datum regelmatig voorweeen ( wat Els zegt is waar dus douchen als je wil weten of het echt is!) wat ik wou zeggen, voorweeen helpen wel mee. Door al die voorweeen was Yanoah er binnen 2 uur dus voor die spruit van jullie ga ik voor net zo’n snelle bevalling!! Ben zo benieuwd!!! vond t zelf wel een teleurstelling dat ie uiteindelijk nog 3 dagen te laat kwam terwijl ik dus al vanaf week 37 meerdere keren had gedacht dat het begonnen was. Heb mezelf zelfs één keer s’nachts genesteld op de bank met kaarsjes aan en een kopje thee (én warme sokken, je warm houden is goed voor de ontsluiting:) k was er helemaal klaar voor maar helaas… fals alarm. Toen het echt begonnen was duurde het dus ook even voor ik geloofde dat het echt begonnen was. Het werd me duidelijk onder de douche, auhhhh!!!!

 5. Marieke (v.D voorheen O)
  21 jul ’09 at 11:55

  Hoi Dorieke,
  Ik lees al een tijd stiekem op de achtergrond mee. En ik geniet van alle leuke verhalen vooral rondom zwangerschap en geboorte. Bij deze blog kan ik het niet laten om toch te reageren. Want mij is dat dus wel overkomen. Misschien al via Alice gehoord, maar ik ben op 20 mei 5 weken te vroeg bevallen van een zoon Jurre. Bij mij waren het echter geen weeen maar gebroken vliezen die ervoor zorgden dat ik halsoverkop in het ziekenhuis terecht kwam. In eerste instantie geen wee te bekennen, maar een dag later des te heftiger. Bij mij moest de ontsluiting dus nog helemaal vanaf mm 1 beginnen.
  Ons geboortekaartje hebben we pas 2 weken later uitgezocht en we hebben ze gewoon verstuurd aan de mensen, ook al hadden we al veel kaartjes binnen en was eigenlijk iedereen al op de hoogte. We kunnen in elk geval aan Jurre later laten zien dat we heus wel een geboortekaartje hadden, want dat is eigenlijk het belangrijkste vind ik. Hij is nu 9 weken oud en zit nu ongeveer op geboortegewicht van Lotte…. Als je trouwens zo vroeg bevalt moet je kind waarschijnlijk in het ziekenhuis blijven en heb je alle tijd om thuis alles op orde te krijgen en om zelf helemaal te herstellen voordat je je ventje mee naar huis krijgt. En je hebt 15 weken nog verlof ipv 10. Moet je dus wel genoegen nemen met 1 week voor de bevalling…
  Heel veel sterkte de laatste loodjes en ik lees wel wat z’n naam zal zijn.
  groetjes Marieke

 6. Marijke
  21 jul ’09 at 12:22

  o ja dat was ik al weer vergeten dat Axel toen naar dat concert zou gaan. Nou ik ga ervan uit dat hij gister wel is geweest.. ik kwam gister laat terug rijden vanuit Arnhem en er stonden echt mega files vanaf de Arena naar de snelweg.. ik was blij dat ik er niet doorheen hoefde.

 7. dorieke
  21 jul ’09 at 12:51

  Hé Marieke, leuk dat je meeleest :-) En inderdaad, ik had gehoord dat je vijf weken te vroeg was bevallen want ik was toen met Ed op de TOKO van IFES en hij was er nogal door overvallen (hoewel, waarschijnlijk niet zo erg als jij ;-)! Maareh, wel bizar om te bedenken dat Jurre nu negen weken is en net zo zwaar als Lotte (Els: RESPECT!).
  Oja en Marijk, Ak gaat vanavond naar U2 dus als straks de vliezen breken kan er nog wat tussen komen. Maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren, en anders zet ie zijn telefoon misschien wel expres op stil…

 8. Edwin
  21 jul ’09 at 13:16

  en we noemen hem: Bono

  of toch maar Sting

 9. Anneloes
  21 jul ’09 at 13:26

  Als je bevalling nu begint en je naar het ziekenhuis moet, heb je het kraampakket ook niet nodig! :D Weer iets minder om je druk over te maken.

  En als het allemaal begint moet je eens zien hoe snel iedereen om je heen alles regelt!

  Maar je moeder is je nu dus een paar dagen aan het helpen?! Dus je hebt toch nog de oplossing gevonden voor hoogzwanger zijn en een rondrennend peutertje :D.

  @ Marieke: dat helemaal herstellen als je kleintje in het ziekenhuis ligt gaat niet helemaal op. Heen en weer rijden naar het ziekenhuis vergt best wel wat van je als je net bevallen bent. Tenminste dat is mijn ervaring. Het positieve is dan wel weer dat het je zelf geen luiers kost! (mmm…dan maar wat positiefs eruit halen he)

  @ Ak: veel plezier vanavond!

  Ga morgen gelijk checken of jullie kleine er al is!!! :D Succes met de laatste loodjes.

 10. Marieke
  21 jul ’09 at 13:57

  Klopt, heen en weer naar het ziekenhuis kost erg veel energie.
  Ik had dan wel het geluk dat ik zelf de eerste 5 dagen in het ziekenhuis mocht blijven. En toen ik eenmaal thuis was voelde ik me lichamelijk al behoorlijk weer oke. Maar desalniettemin het was wel vermoeiend elke dag op en neer en rondhangen in het ziekenhuis. Gelukkig konden we toen wel de hele nacht thuis doorslapen omdat Jurre toen nog drie keer per nacht door lieve zustertjes werd gevoed. Toen hij na 3 weken naar huis mocht, waren we er ook helemaal aan toe om em eindelijk mee te mogen nemen.
  Maar het heeft absoluut niet mijn voorkeur zo’n bevalling en kraamtijd. Dus Dorieke, hopelijk blijft het kereltje nog rustig in z’n holletje wachten tot íe echt rijp is.

 11. rieneke
  21 jul ’09 at 21:13

  En dan nog een weinig opwekkende gedachte: ’t kan ook nog zeven weken duren… vraag maar aan Els en mij :S
  Maar dan heb je tenminste wel tijd voor alle geplande klusjes :D

 12. Lilian
  21 jul ’09 at 22:20

  en 7 weken wachten is nog erger,
  want ze zeggen altijd dat de eerste week het allerleukste is,
  beval je met 41 of 42 weken, dan heb je die eerste week dus al gemist! ;-)

 13. Els
  21 jul ’09 at 22:43

  Wat nou; tijd voor de geplande klusjes Rien? Ik lag meer als een walrus op de bank; was blij als het me lukte de was te doen en boodschappen en koken ;)

 14. Aliceq
  22 jul ’09 at 11:21

  En en en Ak: hoe was het???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.