Op weg

We zitten vrolijk in de auto op weg naar Utrecht, naar een personeelsetentje van mijn werk, als we opeens tot stilstand komen in een lange, lange rij auto’s. Mijn hoofd stond al op knappen vanwege de warmte, maar is binnen enkele minuten kersjesrood. We staan stil onder de brandende zon en de tijd tikt door. Het wordt zes uur, half zeven. We rijden een paar meter, moeten weer remmen. Er blijkt een ongeluk te zijn gebeurd op het stuk weg voor ons. Drie rijstroken zijn afgesloten, het verkeer moet over de vluchtstrook. Als het na zevenen is besluiten we de eerste afslag te nemen en terug te gaan. Ik bel nog even naar het restaurant om me af te melden. Onze vrolijkheid is inmiddels ver te zoeken. Mijn collega’s balen, ik baal ook. Had ik vanmiddag nog op lopen scheppen over mijn held Ak, nu kunnen ze niet eens kennis met hem maken! En collega L. had al verteld dat je ook een Noorse pannenkoek kon bestellen in het restaurant met zalm en crème fraiche, en ik had gevraagd ‘bakken ze die dan ín de pizza’, en zij had gezegd ‘in de pannenkoek bedoel je’ en ik was waanzinnig geintrigeerd.

We leuken de terugweg naar Rotterdam – een stuk van tien minuten waar we net al bijna twee uur over deden – op door twee lifters mee te nemen. Ik vind lifters over het algemeen niet fris ruiken, deze twee zeker niet, maar volgens Ak zouden we zelf ook niet meer fris ruiken na een lange dag in de zon en een snelle snuif onder mijn oksels bewijst zijn gelijk. Als we Rotterdam inrijden wordt een van de twee stinkerdjes op de achterbank enhtousiast. ‘Acht jaar geleden was ik hier ook!’ zegt hij – wel in het Engels natuurlijk want hij komt uit Wenen. ‘Ik had nooit gedacht dat ik dit terug zou zien!’. En hij herhaalt nog eens als we uitstappen: ‘Bedankt, dit is zo leuk, ik dacht dat ik hier nooit weer zou komen’. Waar zijn enthousiasme vandaan komt weet ik niet precies, maar hij raakt de juiste snaar en even later zitten we weer vrolijk in de auto op weg naar huis.

Post navigation

  9 comments for “Op weg

 1. Wes
  3 jul ’09 at 12:41

  Met de auto van R’dam naar Utrecht, dan vraag je ook om problemen idd. Een collega uit Rotterdam zou me woensdagochtend ophalen om door te rijden naar Leeuwarden. Tegen de tijd dat we verwacht werden in Leeuwarden, stond hij pas voor mijn deur.

 2. Els
  3 jul ’09 at 17:59

  Owww wat balen…en t is al zo warm en je bent al zo opgezwollen; zieligerdje…

  Misschien moeten we toch allemaal naar Fryslan verhuizen; daar schijnt t wel mee te vallen met t verkeer ;)

 3. Ronney
  3 jul ’09 at 18:17

  Plannen is moeilijk…

 4. Linda
  3 jul ’09 at 22:37

  hoe herkenbaar…. ik ben al chagrijnig als ik 2 minuten voor een stoplicht moet wachten….

 5. Lilian
  4 jul ’09 at 10:02

  Dan moet je naar het noorden komen,
  hier in het noorden van Groningen hebben wij 1 dorp verderop een verkeerslicht, maar zoals hier in ons dorp kennen we dat niet eens. Dat verkeerdlicht in het dorp verderop werkt ook enkel als er een voetganger is die wil oversteken, anders kun je alsnog doorrijden.

  Heerlijk!

 6. susan
  4 jul ’09 at 12:22

  ok…dat is wel heel hoog in het noorden van Groningen hoor…wij zitten 2 dorpjes boven Stad en daar staan wel 2 echte flitspalen die het ook echt doen….dus er is echt wel wat te beleven in het hoge noorden hoor, soms zelfs echt wel files….maar waarom ik nou aan het verdedigen ben dat we bijna geen files hebben weet ik eigenlijk ook niet want tis best relaxed….geen files…boetes daarentegen…wij hebben die flitspalen in t dorp ongeveer betaald :-(

 7. Karina
  4 jul ’09 at 17:25

  O, in ons dorp (iets onder Stad ;-) ) hebben we volgens mij ook geen stoplichten. Ik zit me suf te piekeren, maar ik zou niet weten waar wij bij ons in het dorp een stoplicht hebben. We komen hier wel om in de flitspalen (vooral op de wegen rondom ons dorp) en we hebben een leuke verzameling rotondes, maar geen stoplichten volgens mij. O…. en ook geen files HEERLIJK!
  Ik was laatst in Stad, maar wat een metaliteitsverschil. Ik stond gewoon 10 minueten schuin op de weg stil omdat ik verkeerd stond voorgesorteerd en die Grunn’se boeren mij er niet tussen wilden laten. Dat zou bij ons dus niet gebeuren he! Hoffelijkheid alom hier. :-)

 8. Lilian
  4 jul ’09 at 19:45

  Peter zou hier een hartverzakking krijgen met jullie STOPlichten haha.

  Wees bij dat de groningers de drenthen nog WILLEN leren. Wie staat er dan ook verkeerd voorgesorteerd? Dat zou mij als groninger dus nooit gebeuren ;-)

 9. Karina
  5 jul ’09 at 11:56

  Heb jij al eens in Stad gereden zus? Geen lolletje, zeker als je voor het eerst ergens komt en allemaal omleidingen hebt en eerst op de linker baan moet rijden en ineens toch rechts. Met een kind op de achterbank die je de oren van het hoofd kletst (zucht). Wacht maar, ik spreek jou nog wel als je ooit eens besluit achter het stuur te kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.