Mijn mannen

Vanaf begin juni was het raak. Eerst het EK en studio sportzomer met Jack. Wij trokken dat aardig, beschouwden Jack een beetje als een huisvriend die elke avond om kwart over elf even een bakkie en een peukie kwam doen, maar ik ken mensen die daar anders over denken. Toen kwam Wimbledon. Bij ons was een zeker persoon die week ziek – niet ik – en mocht daar ineens geen wedstrijd van gemist worden. Boring!

Ik was nog maar net hersteld van de eindeloze tennismatches waarbij ik mijn ogen nauwelijks open kon houden toen de tour de France aan zijn kilometerslange ronde begon. ’s Avonds studio sportzomer met Mart, die ík dan weer moeilijk kan verdragen (zoals in: Een coupe special! Hij pleegt een coupe special!). Een beetje als een opdringerige gast die om kwart over elf aanbelt en weigert voor twaalven te vertrekken.

Ja je raadt het al, de tour de France was nog maar koud voorbij of de Olympische Spelen maakten hun opwacht. Worden er altijd zoveel afstanden gezwommen met zwemmen? Supervis Michael Phelps intrigeert en ik blijf mijn hoofd breken over de “originele” namen voor roeiboten als de Holland Vier of de Lichte Vier (hier mogen alleen lichte mannen in, echt waar, ik deed een gok toen ik de naam voor het eerst hoorde en het bleek zo te zijn!). Turnen, voetbal, judo. Ik verbaas me over de onverbloemde trots waarmee sommige Chinese sporters winnen. ’s Avonds is er Studio Sportzomer met Mart, altijd in streepjespak of streepjesblouse, zolang het maar vloekt op de camera. Houdt het dan nooit op?

En nu, voor het eerst in bijna drie maanden, beleef ik een sportloos weekend. Axel zit met Ed en Roel op Flevo en ik ben al vanaf donderdag bij mijn ouders. Sindsdien geen glimpje meer opgevangen van de Spelen. Hoe het de Supervis vergaat? Ik moet het antwoord schuldig blijven. En weet je, ik moet bekennen dat ik ze mis, mijn mannen. Mijn drie musketiers. Mijn onafscheidelijke Ak, Jack en Mart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.